Gaat Amalia op kamers?

 

Binnenkort wordt kroonprinses Amalia alweer 16 jaar. Kun jij je voorstellen dat ze over niet al te lange tijd op kamers gaat?

 

Koningin Maxima denkt er wel over na. In een interview met Mark van der Linden noemt ze Amalia een fantastische dochter en een fantastische vriendin. Ze is apetrots op haar. 

 

Maar moeder Maxima telt stiekem ook al de dagen af dat haar oudste dochter op kamers gaat. Want waarschijnlijk gaat de kroonprinses over twee jaar het huis uit. Als het goed is heeft ze dan haar eindexamen gedaan en gaat ze studeren. Op de wijde wereld in.

 

Ik heb ook zo’n dochter thuis. De mijne studeert al en wil dolgraag op kamers. Natuurlijk is het hartstikke leuk om met een paar meiden een etage te delen. Heb ik zelf vroeger ook gedaan. Maar ik moet er niet aan denken dat mijn prinses vertrekt. 

 

Dat haar kamer leeg staat en ze alleen nog maar naar huis komt voor de schone was en het plunderen van de koelkast. En dat het zo opgeruimd blijft in huis. Maar ook dat ik geen eindeloos geklets meer met haar vriendinnen hoor. Of dat ik haar lekker in haar kamer hoor rommelen. Of languit op de bank zie chillen met de hond ernaast. Of dat we samen Netflixen tot we scheelzien.

 

Ik moet er dus nog even flink van genieten dat ze thuis is. Net als Maxima. Wij moeders begrijpen elkaar wel, denk ik. 

 

Bron: RTL Nieuws

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit