Frittaten­suppe

 

Het állerlekkerste recept voor je meegenomen uit het mooie Oostenrijk. Dit moét je een keertje proberen. 

 

Sinds mijn 6e verjaardag ga ik elk jaar skiën in Oostenrijk. Héérlijk vind ik het. Vroeg op, zodat je bijna als eerste op de lege piste staat. Een paar uurtjes skiën en als het eenmaal te druk begint te worden naar een hutje op de berg voor een lekkere warme kop chocolademelk met slagroom en een kom frittatensuppe. Nog nooit van gehoord? Dan mis je écht wat. Het is een bouillonsoep met sliertjes pannenkoek erdoor. Klinkt gek, is lekker. Snel proberen maar dus! 

 

Dit heb je nodig:
Voor 4 personen

  • 1 liter huisgemaakte kippenbouillon
  • 500 ml melk
  • 100 gr bloem
  • 2 eieren
  • Klontje boter
  • Bieslook voor garnering

 

Zo maak je het:
Maak eerst minimaal 1 liter huisgemaakte kippenbouillon. 

 

Meng drie eetlepels melk met 2 eieren en 100 gram bloem. Mix tot het een dik geheel wordt.

 

Voeg vervolgens al roerend 500 ml melk toe, tot je een dun beslag hebt. Verwarm een grote koekenpan met een klontje boter. Doe hier een laagje beslag in en bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten lichtbruin. Herhaal dit tot al het beslag op is. 

 

Als de pannenkoeken klaar zijn, snij ze dan in kleine dunne reepjes en verdeel deze over 4 soepkommen. Schenk de bouillon erbij en strooi dan wat gesneden bieslook erover heen. 

 

Eet smakelijk!

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn