Kort samengevat: bah!

 

Het was een warme dag op de redactie van franska.nl. Als u liefhebber van katten bent (en wie is dat niet!) dan weet u: wij gedijen het best bij een temperatuur van 21 graden, niet één graad meer of minder. Ja, hou daar nou eens rekening mee wat betreft verwarming en airco en neem anders geen kat maar zo’n domme hond die niet eens weet wat een temperatuur is en… Maar ik dwaal geloof ik weer een beetje af en ik moet ook niet zo snel boos worden want daar krijg je het dan ook weer warm van.

 

Nog maar een keer.

 

Het was warm op de redactie van franska.nl, ik schat toch al gauw zo’n 26 graden, zodat ik als kat doodvermoeid door al die warmte op het dichtstbijzijnde kussen neerplofte en maar begon te denken aan Mia, dat verwaande, hautaine katje van de buren. Die deed laatst wel zó laatdunkend tegen me, waarna ze ook nog over mijn buikje begon, als ik eraan terugdenk krijg ik telkens weer koude rillingen. Nu ook. Dat was wel lekker, ik voelde de temperatuur zakken, dank je wel Mia!

 

Maar dat was weer snel voorbij toen de ene franska-redactrice tegen de ander zei: ‘Heb jij het ook zo warm?’

 

‘Ontzettend. M’n oksel klotsen.’

 

‘Bij mij loopt het zweet door m’n beha.’

 

‘En de airco van m’n auto werkt niet. Ik glij bijna van m’n stoel.’

 

Wij katten denken nogal in beelden. Beeld 1 dat ik voor me zag: een klotsende oksel. Beeld 2: zweet dat door een beha loopt. Beeld 3: een natte onderbroek die bijna van een autostoel glijdt. Ik kreeg het wel zó warm van die beelden, echt, jullie Frits was bijna naar het eeuwige kattenparadijs verhuisd.

 

En dat moet me even van het hart: ik verkeer inmiddels erg vaak tussen het vrouwelijk deel van het menselijk ras – en vrouwen, nou ja, dat weten jullie wel, want jullie zijn zelf ook vrouwen, en vrouwen maken alles maar dan ook alles bespreekbaar onder elkaar. En als kater ben ik ook maar een man, hè, en als man wil ik dat echt allemaal niet horen.

 

Kunnen jullie het nog bijhouden?

 

Ik vat maar even samen:

 

– Heb je een kat in huis let er dan op dat het dag en nacht 21 graden is. Maak daar gerust een dag- en nachttaak van. Of nog makkelijker: verhuis naar San Diego, want daar is het heel vaak 21 graden.

 

– Ben je als vrouw in de buurt van een kater en in de buurt van nog een vrouw dan graag zwijgen over onder meer: klotsende oksels, scheefzittende beha’s, menstruatiepijnen, en ook nog gehoord op de redactie, helemaal grensoverschrijdend: dat die jongen van DHL die net langskwam met een pakketje, dat je met die jongen wel een nachtje zou willen doorbrengen onder het dekbed.

 

En als ik dit weer samenvat:

 

– Bah.

 

Wij mannen en katers maken de meeste dingen het liefst onbespreekbaar.