Neem een kat

 

Frits begrijpt er niks van: vrouwen zitten te wachten op een de Prins op het witte paard en die komt dan negen van de tien keer ook niet opdagen.

 

Hier op de redactie ging het gesprek vanochtend over de Prins op het Witte Paard. Daar had ik nou nog nooit van gehoord en in eerste instantie dacht ik: dat zal wel een man zijn wiens vader koning is en die zich verplaatst op een schimmel. Nou, mooi niet. Hij hoeft helemaal geen prins te zijn, bouwvakker of neuroloog kan ook, en dat paard kan net zo goed een tweedehands Opel Corsa zijn, waar niks mis mee is hoor, met zo’n Corsaatje, maar ’t is nou ook weer geen BMW7. Dat vind ik allemaal al erg raar – alsof je grote trek hebt in witte truffels maar met een patatje oorlog ook wel genoegen wil nemen – maar hier op de redactie werd ook nog gemeld dat hij uiteindelijk nooit komt, die Prins op het Witte Paard, ja, dat dit zo ongeveer zijn belangrijkste kenmerk is. Dus je neemt al genoegen met, pakweg, een niet al te aantrekkelijke man in een te klein autootje en die komt dan niet eens opdagen!

‘Je blijft hopen hè,’ zei een van de redactievrouwen.

‘Nou, ik geef onderhand de moed op,’ zei haar collega.

 

Dat paard kan net zo goed een tweedehands Opel Corsa zijn

 

Ik denk dat vrouwen dringend wat praktische, bruikbare tips nodig hebben van Frits inzake die Prins op het Witte Paard. Nou, hier zijn ze, vrouwen, doe er je voordeel mee!

 

  • Een Ferrari of een Lamborghini zijn prima alternatieven voor een wit paard. Je hoeft ze ook niet te borstelen.

 

  • Kun je niet zo snel een prins vinden? Probeer eens een hertog of een graaf.

 

  • Er zijn vrouwen die op zoek gaan naar hun Prins in de supermarkt. Je vergroot je kansen aanmerkelijk als je gaat shoppen bij, bijvoorbeeld, Hermès, 24 Rue du Faubourg Saint-Honoré, Parijs, met als nadeel dan weer dat ze daar geen etenswaren verkopen, ja, zo is het altijd wat met die Prins op het Witte Paard.

 

  • Brad Pitt is weer vrijgezel! En dan kom ik meteen even terug op een eerdere tip: Brad kom je niet zo gauw tegen in de Jumbo of de Albert Heijn. Ik weet eigenlijk niet waar wel.

 

  • Zoals mijn vader altijd zei: ‘Reizen is belangrijker dan de bestemming bereiken.’ Dus in jullie geval: dromen over die Prins, jaar na jaar na jaar, is leuker dan hem vinden. Mij lijkt dit grote flauwekul, zo blijf je bezig als vrouw zeg, maar misschien onderschat ik de troostende werking die van deze grote flauwekul uitgaat.

 

  • Je kan altijd nog een kat nemen. Ja, wij zijn humeurig, egocentrisch, eenzelvig, onberekenbaar, noem maar op, maar met ons in huis heb je geen last meer van muizen en dat zie ik zo’n Prins nog niet doen.

 

Nou, dat waren weer de tips van jullie Fritsje. En nu op pad, vrouwen, geef niet op, nooit, want ergens, en dat kan ook in Patagonië of Winschoten zijn hoor, ergens rijdt hij rond, die Prins van jullie.