Het drukke leven van de vrouw

 

Frits: Hier op de Franska-redactie is het een drukte van jewelste – en niet alleen dat: praten over hoe druk het leven in het algemeen wel niet is blijkt hier eveneens een drukke bezigheid.

 

‘Heb je het ook zo druk?’

‘Ongelooflijk druk. En dan krijg ik dit weekend ook nog mijn schoonouders op bezoek.’

‘Mijn Joris heeft zaterdag een voetbaltoernooi – helemaal in Overijssel! En wie kan hem weer brengen en de hele dag langs de lijn staan juichen…’

‘En dan vanavond weer die Sushi Workshop…’

 

Als poes heb ik het doorgaans niet zo druk, ja, jullie kunnen wat dat betreft nog het een en ander van jullie Fritsje opsteken. Zo zit ik gemiddeld per dag acht uur op de vensterbank naar buiten te staren. Niet dat jullie dat ook moeten doen – dat zit nou eenmaal wat moeilijk voor mensen, op zo’n vensterbank – maar ik bedoel eigenlijk: gun jezelf ook eens wat rustige uren, vrouwen.

 

Die schoonouders, bijvoorbeeld, je zit er niet echt op te wachten, toch? Stuur ze gewoon een sympathiek berichtje: Hé, het komt dit weekend echt niet uit en de rest van het jaar trouwens ook niet, doei! Kijk, dan heb je het weekend meteen vrij en kun je bijvoorbeeld naar Milaan vliegen om daar in alle rust leuke dingen te passen en te kopen bij Prada of Armani. En die Joris, weet je wel zeker dat hij een substantiële kans maakt om later aanvaller te worden van Real Madrid of FC Barcelona tegen een jaarsalaris van pakweg dertig miljoen euro? Zo niet, dan heeft zo’n toernooi toch helemaal geen zin? Je verspilt dan je eigen tijd en ook die van Joris. Gebruik die vrije zaterdag heerlijk voor jezelf, ga bijvoorbeeld lekker heen en weer naar Londen met wat creditcards, maar wel businessclass vliegen hè, want daar is het altijd lekker rustig.

 

Een partner, die kost ook vaak veel tijd

 

En dan zo’n Sushi Workshop: nergens voor nodig. Eén telefoontje en ze worden bij je thuisgebracht, die sushi’s, ja, je kunt nu zelfs lamsbout met witte truffels telefonisch bestellen, lekker hoor, zeker met een flesje Chateau Mouton Rothschild 1972 erbij. Nu ik het er toch over heb: neem een privé-kok in dienst, nog makkelijker, en een privéserveerster, en iemand voor de administratie en natuurlijk een schoonmaker (m/v) en een privéchauffeur, je zal zien wat een tijd je dan ineens overhoudt! Een partner, die kost vaak ook veel tijd, daar moet je nou eenmaal af en toe tegen praten, bijvoorbeeld als hij net ontslagen is vanwege een reorganisatie. Heb je echt wel zin – en vooral: tijd – om naar zo’n klaagzang te luisteren? Nee toch? Schop hem snel het huis uit en zeg hem dat hij weer terug kan komen zodra hij weer een baan heeft. Dat scheelt al gauw ook weer een uurtje. Dat uurtje kan je rustig aan het lakken van je nagels besteden.

 

Nou, met deze praktische, bruikbare tips heb ik het drukke leven van menige vrouw toch fijn omgetoverd tot een gezellig vrijetijdshemeltje! Nog een tip dan: doe net als ik en hou een middagdutje, zo net na de lunch tot net aan het avondeten. Knap je van op hoor!