Strikt geheim: hoofdpijn

Frits heeft hoofdpijn. Maar ja, erg mannelijk is dat niet. En de remedie, drie keer per dag muntthee, staat hem ook al niet aan. Wat moet hij nu?

 

 

Ja lieve mensen, hier ben ik weer, jullie gezellige katertje Frits op deze o zo gezellige site en we gaan het in dit stukje weer eens als vanouds enorm gezellig maken. Maar ik heb wel hoofdpijn – en niet zo’n beetje ook, zeg. Hebben jullie daar ook weleens last van? Ik zoek op deze site ijverig naar een item over hoofdpijn en wat eraan te doen, nou, mooi niks, zeker niet gezellig genoeg, hè Franska? Het komt uit mijn nek en volgens Mia, de poes van hiernaast, heet dat: cervicogene hoofdpijn. Alsof ze arts is, de arrogante trut! En, o ja, ze had ook een middel: driemaal daags muntthee! Zie je het voor je? Frits, kater, toch een beetje een echte kerel, die driemaal daags een kopje muntthee opslurpt? Nou, ik niet. Bovendien moet ik nu aan de wijze woorden van wijlen mijn vader denken: ‘Hoofdpijn is een vrouwending, Frits. Een man met hoofdpijn houdt dit strikt geheim.’ Ja, helemaal gelijk natuurlijk, mij hoor je dan ook niet zeuren over die verschrikkelijk verscheurende hoofdpijn van me, geen woord erover, te meer daar het vast niet valt onder Franska’s lijstje van gezellige items.

 

Waar haal je dat eigenlijk, muntthee?

En dan ga ik het nu over cupcakes hebben! Dat was een tip van zij van hiernaast: ‘Frits, cupcakes zijn zó knus, zó intrinsiek gezellig, daar maak je je echt instant populair mee!’ Geen idee wat intrinsiek gezellig betekent, maar het klinkt goed. Weten jullie dat het eerste cupcake-recept te vinden is in het kookboek van Eliza Leslie uit 1828? Dat weet ik dankzij Wikipedia. Dat is een nieuwe site met allemaal gezellige weetjes die je er zelf op kunt zetten. Dit heeft jullie Frits erop gezet over Frits:

 

Frits (12 april 2007): Kater die beroemd werd met zijn gezellige columns op Franska.nl. Inmiddels is er vanuit Hollywood grote interesse om zijn leven te verfilmen, met Leonardo DiCaprio als de stem van Frits.

 

Oké, het klopt niet helemaal, maar zoals mijn vader altijd zei: ‘Het gaat om de essentie, Frits.’

En nu zo’n cupcake proberen!

 

GATVERDAMME ZEG!

Dit is nog vele malen erger dan die gore, gortdroge brokken die ik elke dag op mijn bord krijg. Eten mensen dit? Echt? Nu heb ik behalve hoofdpijn ook nog maagpijn. Ze zeggen dat mannen altijd zo overdrijven met hun pijntjes, nou, ik overdrijf niet, ik wil een dierenarts, nú, eer het te laat is, zo jong nog (9) en nog zoveel plannen…

 

Zo, daar ben ik weer. Het viel eigenlijk wel mee.

 

En verder was het best weer een gezellig stukje, toch?