Nog nooit geweest…

 

Toen ze het tegen me zei, dacht ik meteen: O jee ja… dat is waar ook. Heb ik van gehoord. En wilde ik heel graag naartoe… Maar ja, druk druk druk. Ergens opgeschreven. Zelfs een artikel dat erover ging uit een tijdschrift gescheurd. Zou zomaar in de stapel to-do-dingen kunnen liggen… ergens.

 

Ik was laatst op een feestje, waar iedereen vertelde wat-ie op vakantie gedaan had en ik vertelde dat ik nog ging. ‘Drie keer raden waarheen zeker’, zei een vrouw die ik wel ken, maar ook weer niet zo heel goed. Ondertussen weet zij wel hoe gek ik op Italië ben, ik steek dat tenslotte niet bepaald onder stoelen of banken. En iedereen kan hier op franska.nl natuurlijk binnen gluren.

 


 
Zij heeft daar een huisje, dat weet ik, maar ik heb m’n eigen vaste plek. Ben ook nog nooit langs geweest. Veel te druk met niks doen. Zo is het waarschijnlijk ook gekomen dat ik nog nooit naar die (volgens zeggen) prachtige beeldentuin van Niki de Saint Phalle ben geweest. 

 

En eigenlijk is dat inderdaad best gek. Niet alleen ben ik een Toscane-fan, maar ook een Niki de Saint Phalle-fan. Ben gek op al die prachtige beelden van haar. En ik ben ook nog eens een keer gek op de sculpturen die haar man Jean Tinguely heeft gemaakt. Toen die twee samen die bewegende beelden-vijver maakten naast Centre Pompidou in Parijs stond ik er, elke keer als ik in de buurt was, minstens een half uur naar te kijken.

 

En dan gewoon helemaal nooit naar die tuin gaan. Best apart. Ik noteer de link hier, dan weet ik hem in elk geval te vinden nu. Dit is ’m. Lekker op mijn eigen franska.nl. Ik zie je in de beeldentuin (als je er toevallig ook bent).

 

En oh ja… Niki de Saint Phalle heeft ook een heerlijk parfum gemaakt. En ik kan het weten, want er is ooit een fles leeggelopen in m’n tas. Tas is intussen versleten, maar ik heb hem altijd bewaard om aan te snuiven. Mmmm
 

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs