Met Franska op de redactie

 

Ha, nu mag ik als stagiaire eindelijk ook mijn mening geven. 

 

 

Ik zit nu bijna 4 maanden op de redactie en laatst hadden Franska en ik het erover dat we dan nu ongeveer het punt hebben bereikt dat ik mijn mond mag opentrekken en eerlijk mag zijn wat ik er nou allemaal van vind. Dat laat ik mij geen twee keer vertellen, natuurlijk. Dus, Franska deze is voor jou. 

 

Het gaat mij steeds beter af, maar nieuwe situaties in mijn leven vind ik nogal moeilijk. Franska gelooft mij niet wanneer ik zeg dat ik verlegen ben, maar dan is bescheiden misschien een beter woord. Eerst eventjes de kat uit de boom kijken en zodra ik mijn plekje heb gevonden moet iedereen om mij heen uitkijken, want dan blijf ik maar doorpraten. Écht waar. 

 

Over leeftijd gaan we het niet hebben, maar Franska en ik schelen heel wat jaartjes, want ik kom net uit mijn tienerjaren. En dat zorgt voor een heel grappig contrast.

 

Vooral omdat Franska erg direct is. Hier moest ik stiekem erg aan wennen in het begin. Mag ze mij nou wel of niet? Nu ben ik erachter gekomen dat ze het vaak als grapje bedoelt. En dat ze gewoon veel humor heeft. Heel droge humor.

 

Laatst kwam ik op de redactie en hoopte ik dat niemand zou zien dat mijn haar geverfd was. Een tikkeltje te rood vond ik. Maar… Franska had het meteen door: “Ben je naar de kapper geweest?” Waar ik op antwoordde: “Ik ben er niet helemaal blij mee.” Franska: “Ja, maar het is er wel.” En na 3 maanden denk je dan: typisch Franska. Danique (onze coördinerend redacteur bij Franska.nl) en ik liggen dan weer helemaal in een deuk.

 

Dan wil ik eens een leuke ‘boomerang’ maken (een bewegend filmpje voor op Instagram bijvoorbeeld). Ik denk meteen: hoe moet ik dit gaan voorstellen? Franska haat boomerangs, ze vindt het onzin, maar ze moet van mij. Ik moet zeggen dat het steeds beter gaat. Ze begint nu zelfs voor te stellen om weer een boomerang te maken. 

 

Na deze maandjes ben ik het ‘directe’ steeds meer gaan waarderen. Je weet wel meteen waar je aan toe bent en het heeft altijd een heerlijke achterliggende humor. Maakt mijn dag weer gezelliger, toch!? Volgende keer maar een muts op als ik van de kapper kom…

 

Door: Meagan Suares

 

Meagan Suares is de nieuwste aanwinst bij Franska.nl. Het lachebekkie studeert Media, informatie en communicatie, en zwijmelt weg bij elke romcom die ze ziet. O ja, ze kletst de oren van je kop en is gek op unicorns. En roze.