Vanavond alweer de laatste Ilja Gort

 

Ping! Midden in de nacht. Ik lig in bed in New York en heb vergeten m’n telefoongeluid uit te zetten. ‘Ilja Gort gaat naar Italië, dat moet je zien! Wordt heel leuk.’ Op Facebook kreeg ik ook een hele lading berichten. Dat ik toch echt moest kijken, want hij was bij ‘DWDD’, Jeroen Pauw of ‘RTL Late Night’…? Geen idee meer waar hij het aangekondigd had, maar Ilja ging naar Italië en als er iemand is die dat moet zien dan ben ik het blijkbaar, want ik ben nou eenmaal een giga Italië-fan.

 

Dat werd dus Uitzending Gemist toen ik terug was. (mijn zwager noemde dat een keer Uitzending Vermist, doe ik sindsdien ook, maar ik wil hier natuurlijk geen verwarring zaaien). En nu is vanavond verdorie alweer de laatste. Jammerrrr!

 

In de aflevering van Rome zag ik Ilja een foto van Sophia Loren kussen. Waarop ik hem een foto mailde waar ik samen met Sophia op sta. Ik heb haar vlak voor haar tachtigste verjaardag geïnterviewd, misschien weet je dat nog. Sindsdien is Ilja stikjaloers. 

 

Heb jij Ilja in Italië al gezien? Nooit geweten dat-ie zo goed Italiaans spreekt. (zie/hoor even op het filmpje).

 

Ilja heeft me verzekerd dat er dit najaar een andere serie van hem komt en volgend voorjaar weer een serie vanuit Italië. Maar voorlopig doen we het met de herhalingen en de ‘vermiste’ uitzendingen.

Hier kun je deel 1 zien. De rest vind je dan vanzelf. En straks natuurlijk nog de laatste. Over Puglia. Weet ik bijzonder weinig van, alleen dat dé wijn daar Primitivo heet. Even afwachten of ik daar gelijk in heb. Ik zit dus straks voor de buis (20.25 uur, NPO2). En als er iets tussenkomt is er morgen nog de herhaling op NPO2 om 13.10 uur.

 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter