Wij hebben geen wc

 

Stond ik dus (weer eens) ergens te wiebelen van de hoge nood. Liefst zou ik geen stap meer zetten. Kan gebeuren toch? Beginnen mensen over plastuitjes en zo tegen je. Hou op! Ik ga toch niet ergens op de gracht in Amsterdam tegen een boom staan plassen met een stuk karton? Volgens mij word je trouwens gewoon opgepakt.

 

Dus wat doe je? Als er (zoals laatst bij mij) mensen op je staan te wachten? Je loopt even snel naar het dichtstbijzijnde cafeetje of restaurantje. Stonden daar dus twee mensen achter de balie/receptie/bar of hoe het heten mag… Ik vraag beleefd of ik misschien heel even bij hen naar de wc mag. Wat denk je? In een restaurantje dus, hè? ‘Nee, sorry wij hebben geen wc’. Waarop ik vraag: ‘In een restaurant geen wc?’ En toen als antwoord kreeg: ‘Uh…, hij is nog gesloten.’

 

Geloven ze dat zelf denk je? Dus ik vraag of ze een idee hebben waar ik dan terecht kan, verwijzen ze me naar de winkel schuin aan de overkant op de hoek. Die hadden ook geen wc. Tuurlijk niet! Hoe doen die lui dat de hele dag? Dikke luier in de broek? Overigens was dit niet de eerste keer dat ik dit soort onzin meemaakte…

 

Uiteindelijk kwam ik bij café Rooie Nelis terecht. Waar ze aan de bar over Sjaak Swart zaten te kletsen en waar me gevraagd werd of ik wist hoe ik dat moest doen, plassen. Dat ze anders wel kwamen helpen. Heerlijk! Daar heb je wat aan. Normale mensen in een normaal café. 

 

 

 Best balen dat er mensen op me stonden te wachten verderop, anders was ik lekker aan de bar mee gaan zitten kletsen.Zo gezellig daar. En intussen kon er ook wel weer een biertje bij.

 

Ik heb nog wel even snel verteld dat ik Sjaak Swart een keer gesproken heb. Vond ik namelijk zelf toen heel erg leuk. Sjakie Swart himself. 

Door suppoost Ton van Duinhoven bijgenaamd Jaap van der Zwart. Weet je nog? Maar goed, mijn punt is: Mensen, doe toch niet zo idioot. Laat een mens toch gewoon even op je wc gaan. Kan toch een keer gebeuren dat je hoge nood hebt?

 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter