Je hebt het vast wel meegekregen dat mister Facebook himself, Mark Zuckerberg, toe is aan een naamverandering.

 

 

 

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik die hele rebranding van Facebook niet zo goed begrijp: ik kan me echt niet voorstellen dat we het nu ineens massaal anders gaan noemen. Facebook blijft gewoon Facebook, ongeacht welke naam meneer Zuckerberg eraan gaat geven. Ik dacht ook eigenlijk dat het een roddel was die zou overwaaien, maar nee, want er werd toch echt bekend gemaakt dat Facebook een nieuwe naam had gekregen: Meta.

 

En daarmee wordt alles rondom Facebo- Meta dus, het nieuwe Metaverse. Het klinkt allemaal behoorlijk raar, maar Zuckerberg is er zeker van dat hij voor de volgende evolutie van het internet gaat zorgen. Daar heb ik dan weer wél vertrouwen in, want dat hij het internet as we knew it heeft veranderd met zijn site is iets dat zeker is. Alleen zou je van iemand als Zuckerberg verwachten dat hij wel even goed heeft nagedacht voor hij heel groots een naamsverandering aankondigt. Er is namelijk een probleem: de naam is al bezet.

 

HAHA. Jawel, Meta is al bezet, en daar kwam TMZ achter. Afgelopen augustus hebben de twee eigenaren van het bedrijf Meta PC de naam vastgelegd. Dat houdt in dat alles wat te maken heeft met computers, laptops, tablets, software en alles rondom tech niet de naam ‘Meta’ mag gebruiken. Oftewel, precies in het straatje van the site formally known as Facebook.

 

Béétje onhandig wel van Zuckerberg, maar er is hoop: ze willen de naam wel aan hem verkopen. En omdat ze ook niet de moeilijkste zijn, hebben ze een zacht prijsje bedacht. Twintig miljoen. Whuuut. Wat een bizár bedrag, maar dit is voor iemand als Zuckerberg natuurlijk een schijntje. Ik zie het hem nog wel betalen ook.

 

Tot die tijd geniet het bedrijf Meta PC van een gigantische groei in hun volgers, omdat mensen toch een beetje in de war lijken te zijn door deze hele situatie. Zullen we weer gewoon terug naar Facebook? Verandering is niet altijd beter.

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer