Wortelen met spekblokjes en erwten 

 

Deze smaaksensatie maak je met 4 ingrediënten en staat binnen 15 minuten op tafel.

 

 

‘Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten’ is een van mijn favoriete kookboeken. Het staat vol met simpele en snelle recepten die ook nog eens erg gezond zijn. Maakt gezond eten meteen al een stuk lekkerder. Oh, en je kunt natuurlijk gewoon extra ingrediënten toevoegen, maar met vier heb je dus al een prima avondmaal. Dit recept is klaar in vijftien minuten en daarmee perfect voor een makkelijke maandag.

 

Pascale Naessens: “Dit is waarschijnlijk het gerecht met het minste werk en de meeste smaak. Het is zó lekker.”

 

Dit heb je nodig

  • 3 grote, dikke wortelen
  • 200 g spekblokjes
  • 250 g passata (gezeefde tomaten)
  • 100 g erwten (vers of uit de diepvries)

 

Zo maak je het

Bak de spekblokjes ongeveer 4 minuten in een pan met anti-aanbaklaag, zonder olie of boter. Snijd intussen de wortelen in slierten met een dunschiller. Doe de passata en de verse erwtjes bij de spekblokjes, roer om en leg er de wortelslierten op. Leg een deksel op de pan en laat een paar minuten stoven tot de wortelen beetgaar zijn. Roer alles voorzichtig om.

 

Tip: verse erwten of diepvrieserwten? Verse erwtjes zijn natuurlijk super, maar je vindt ze alleen in het voorjaar. Gelukkig zijn diepvrieserwten een perfect alternatief. Het voordeel van diepvrieserwten is dat ze al geblancheerd zijn en je ze enkel aan het einde even mee moet verwarmen. Verse erwtjes laat je het beste een minuut of 4 meekoken.

 

Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten
Pascale Naessens
€25,99
Uitgeverij Lannoo

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares