Onze lieve­lingen

 

Deze trekken wij van het weekend open.
Of eigenlijk vanavond al.

 

 

Op de redactie hadden we het even over onze favoriete wijntjes. Nu Dry January weer voorbij is en we weer massaal aan de gezellige wijntjes gaan, vroeg ik even aan mijn lieve collega’s welke wijntjes zij dit weekend opentrekken.

 

Mail van Franska op de bank

 

 

 

Franska

Bubbels. Liefst een lekkere cremant. Met kaasvlinders erbij. Een dag niet gebubbeld is een dag niet geleefd.

 

 

 

 

 
Danique

Het hangt er vanaf. In de winter houd ik van een lekker groot glas fruitige rode wijn (of nog beter: glühwein), in de lente ben ik van de goed gekoelde droge witte wijn op het terras met de eerste warme zonnestralen en in hartje zomer ga ik voor de rosé en de speciaalbiertjes. Mijn voorkeur verandert dus met de maanden. Zo heb ik nét genoeg van de ene soort op en ben ik er helemaal klaar mee, en kan ik weer, hup, door naar de volgende. Verveelt nooit.

 

 

 

 

 
Irene

Tsjonge, dat is een lastige. Er is zo veel! Mijn laatste lieveling is deze Cabernet Sauvignon van Dumanet. Ik heb deze gedronken in een heel leuk restaurantje in Spaarndam. Blij verrast was ik en thuis heb ik meteen een doos besteld. Voor een zeer vriendelijk prijsje ook: €6,95.

 

 

 

 

 
Adeline

Ik ben weg van de Bernardus (Chardonnay) en J. Lohr, maar die zijn aan de prijs als slobberwijntje. Thuis drink ik daarom ook graag een Tilia Chardonnay, die koop je gewoon bij de Appie voor 7 euro.

 

 

 

 

 
Selina

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niks van wijn weet. Een glaasje rood of wit gaat er altijd wel in, maar ik zit nog een beetje in de studentikoze fase als het op wijn uitkiezen gaat: hij moet niet te duur zijn maar het moet ook niet de allergoedkoopste zijn (want die zal vast niet zo goed zijn?). Dus mijn lievelingswijn? Dat is die die in de bonus is.

 

 

 

 

 
Meagan

Tegenwoordig ben ik toch wel echt een rodewijndrinker. Het ligt er eigenlijk aan: in de zomer drink ik het liefst een roseetje, het liefst een Pinot Grigio Blush. Pinot Grigio is eigenlijk altijd wel een gezellig wijntje, maar als ik zin heb in een heel goed wit wijntje, ga ik toch voor een wat zwaardere Chardonnay. Nu even terug naar mijn rode wijn, want nu heb ik het alleen maar over alles-behalve-rode-wijn. Ik ga het liefst voor Malbec. Lekker voor op de bank, in een restaurant of een cafeetje. Mét mijn vriendinnen natuurlijk.

 

 

 

 

 
Anita

De wijn die ik op dit moment erg lekker vind is de Grüner Veltliner van Lidl (lekker betaalbaar), al ben ik ook dol op de champagne van Veuve Clicquot en Moët & Chandon, maar die drink ik alleen bij bijzondere gelegenheden.

 

 

Ben jij een rode- of wittewijndrinker? Of ga jij net zoals Franska aan de bubbels?

 

Cheers!

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares