bloemenboeken om in weg te dromen

Willemijn: Ik ben gek op bloemenboeken, ze trekken me meteen een kleurrijke, creatieve wereld in. Maar ik val niet alleen voor de mooi gestylede foto’s, ook goede groei- en doe-het-zelf-tips vind ik belangrijk. Hierbij mijn boeken-top-3.

 

 

1. ‘Flora Forager, A Seasonal Journey Collected From Nature’

Nummer 1 is Bridget Beth Collins’ eerste (dag)boek, ‘Flora Forager, A Seasonal Journey Collected From Nature’. Misschien ken je haar al van haar creatieve uitspattingen met bloemblaadjes, takjes en ander groen, gevonden op haar dagelijkse wandeltochten. Maar als je haar nog niet kent, is dit een goede kans om haar werk te ontdekken. Het boek volgt de seizoenen met illustraties gemaakt van botanisch materiaal, om bijvoorbeeld te gebruiken als tuindagboek of gewoon om er zo nu en dan een anekdote in te schrijven die je niet wilt vergeten!

€ 18,99 via Bol.com & Floraforager.com

 

 

2. ‘Floret Farm’s Cut Flower Garden’

Een van de grondlegsters van de natuurlijke manier van bloemen kweken, oogsten en stylen is Erin Benzakein van Floret’s Flower Farm. Samen met haar familie en intussen een hele schare fans en medewerkers bestiert ze een bijzondere biologische bloemenkwekerij in Amerika. Jammer genoeg niet naast de deur, maar haar aanstekelijke plannen, inspiratie en lessen reiken tot ver over de oceaan. De workshops die Erin geeft zijn binnen een dag vol en dan hoop je alleen nog maar op een ‘scholarship’-plek, waarvan ze er elk jaar een paar weggeeft. Een workshop bij haar staat hoog op mijn verlanglijstje. Begin dit jaar is haar eerste boek uitgekomen waarin zij alles uit de doeken doet over het wel en wee van haar biologische bloemenwereld. In de tussentijd kijk ik verlekkerd op haar blog en Instagram-account. Ooit ga ik naar haar toe!

Dit boek is verschenen in februari 2017, Floretflowers.com

 

 

3. ‘In Bloom: creating and living with flowers’

Het eerste boek van fotografe Ngoc Minh Ngo ‘Bringing Nature Home’ is een van mijn favoriete bloemen boeken. En nu is er vorig jaar september een vervolg gekomen, dat ik natuurlijk meteen besteld heb. In ‘In Bloom’ kijkt Ngoc Minh binnen bij een aantal creatieve mensen, die allemaal een andere manier van decoreren met bloemen hebben. De een heeft een Monet-achtig patroon op de muur, bij een ander staat de schouw altijd weelderig in bloei, en een derde werkt in een schilderstudio waarbij de natuur letterlijk naar binnen is gehaald! Laat je inspireren tot een andere manier van botanisch aankleden in je huis.

€ 46,99 via Bol.com  & Ngocminhngo.com

 

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Fotografie Waterworks: Masha Bakker Portret: Marloes Bosch