Hou je klep dicht


 

Voordat ik op vakantie ging (ik zit even in Italië) kreeg ik natuurlijk allerlei lieve mailtjes en appjes: ‘Geniet ervan. Veel plezier. Relax lekker en neem het ervan. Dat heb je wel verdiend…’ etc. Maar de leukste was deze: ‘Hou je klep dicht’. En daar stond dan een officiële groet onder, zo eentje die standaard ingesteld staat in je e-mail. 

Nogal een pittige uitspraak. En ik kon me niet herinneren dat ze mij een geheim verteld had, dus geen idee waarom ik m’n klep dicht moest houden. Even later kwam er een mailtje achteraan: ‘Ik bedoelde natuurlijk de klep van je laptop.’ En nog even later een mailtje, waarin ze uitlegde dat er anders niets van vakantie vieren zou komen. Waarin ze gelijk had natuurlijk.

 

Dit goeie advies heb ik dus twee dagen opgevolgd. Vervolgens zit ik nu toch elke dag te kijken wat er allemaal gebeurt op Franska.nl, heb ik via mail en app een hotline met de redactie en zit ik te lezen en me met iedereen te bemoeien op de Facebookpagina van Franska.nl. Ik kon m’n klep toch weer niet dichthouden.

 

Maar tussendoor worden er baantjes getrokken in het zwembad, fungeer ik hier als tolk tussen de eigenaars van dit huis en de mensen die hier een appartement huren, en zorg ik voor ons eten. Er moet tenslotte ook iets in, in die klep. Zo ongeveer elke dag willen de Italianen hier weten wat ik eet. Ze praten gewoon graag over eten, zeker als ze hun eigen maag een beetje horen rommelen. Nou, gisteren was het een kippenpoot uit de oven. Nooit gedacht dat dat zo lekker en makkelijk zou zijn, maar gewoon geprobeerd.

 

 

Wil je het recept?

 

 

De man 1 kippenpoot. Voor de man eentje met vel, voor mij eentje zonder. (Vel, iek!) Bij zíjn poot stop ik takjes rozemarijn, 2 blaadjes salie en een in smalle puntjes gesneden teen knoflook onder het vel. Bij die van mij prik ik die dingen er gewoon ergens tussen. Zout en lekker veel peper erop. Oven op 200 graden. Op de bodem van de braadslee wat lekkere olijfolie, daar gaan de poten op. Nog een piepklein scheutje olie erover en dan 30 minuten in de heteluchtoven. En klaar istie. Die met vel lekker knapperig. Die van mij ook gewoon heel lekker.

 

Probeer maar. Leuk maandagavond-eten, met een salade erbij. En je kunt ook nog wat aardappels in kleine brokjes om die kip heen leggen, voordat-ie de oven in gaat. Garen ze meteen mee.

 

 

Tot morgen! Ik ga nu even zwemmen.
Doe ik elke dag om 8.00 uur

 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter