Pesto-garnalen flatbread

 

Heel lekker als voorgerecht, feesthapje of hoofdgerecht mét een soepje.

 

 

Dit heb je nodig

  • 2 flatbreads
  • 1 el olijfolie
  • 14 grote garnalen
  • Zout en peper
  • Gedroogde chilipeper (op smaak)
  • 75 g basilicumpesto
  • 2 volle handen rucola
  • 1/2 citroen
  • 1/2 rode appel
  • Honing

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de flatbreads 2 minuten. Verwarm vervolgens de olijfolie in een kleine pan. Halveer de garnalen en voeg ze toe aan de olie. Strooi er de peper, zout en chilipeper over. Bak ze 2 tot 3 minuten in de olie op hoge temperatuur. Smeer intussen de flatbreads in met pesto, verdeel dan de garnalen over de flatbreads. Doe de rucola in een schaal en voeg het limoensap toe. Hussel even en verspreid het daarna over de flatbreads. Verdeel als laatste wat plakjes appel over de flatbreads en druppel er een klein beetje honing over.

 

We zijn nog geen 10 minuutjes verder en je kunt al eten.

 

 

Eet smakelijk!

 

Tip: Dit gerecht is heel lekker als hoofdgerecht met onze bietensoep. Klik hier voor het recept.

 

Flatbread kun je gewoon bij Albert Heijn kopen. Of bij de Turkse bakker.

 

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares