Flappie wordt Wappie en wordt weer een hit

 

 

Was jij een van de 1,5 miljoen kijkers die afgelopen zaterdag met ‘Even tot hier’ voor de buis zat?

 

 

Het is er een beetje ingeslopen bij mij dat dit de nieuwe vaste zaterdagavondprik wordt. Vroeger, wat inmiddels een vorig leven lijkt, was ik nog in de horeca te vinden, maar ja, dat gaat nu niet. Dus de zaterdagavonden breng ik door op de bank en de zondagochtenden ben ik een stuk fitter (dat is dan wel echt een pluspunt).

 
 
En afgelopen zaterdag keek ik naar Youp van ’t Hek, die in ‘Even tot hier’ bevestigde dat zijn oudejaarsconference wél doorgaat. Daar was hij eerst nog niet zo zeker over, omdat een zaal met maximaal 30 mensen niet bepaald bevorderlijk is voor de sfeer in een theater, en dat heeft natuurlijk effect op de cabaretier die zich op het podium staat uit te sloven.

 
 
Goed nieuws, dus. Maar het allerleukste van de avond was toch wel zijn Flappie, die hij in een nieuw jasje had gestoken: Wappie.

 
 
Je kan natuurlijk wel raden wat er centraal staat in Wappie. Uiteraard, onze grote vriendin corona. Covid-19. Iets specifieker: de ‘wappies’ die nog steeds geloven dat het virus heus niet zo’n groot ding is. ‘Die anderhalve meter, dat boeit geen reet. Met een stuk of twintig vrienden Kerstmis vieren. Maakt toch niet uit, hoe meer hoe beter. Corona kan je toch niet krijgen! Het is allemaal een hoax!’

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer