Mijn favoriete parfum deze kerst?

 

Anita: Ik gebruik afwisselend meerdere geuren, zo blijf ik het zelf ook ruiken, want dan raakt mijn neus niet gewend aan de geur.

 

 

Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe geur dan is de periode voor kerst de beste tijd om je te oriënteren. Elk jaar worden er juist met kerst de meeste geuren gelanceerd, en bestaande geuren hebben vaak een ‘limited edition’ met een extra mooie verpakking voor hetzelfde geld. Nu hou ik van alles van glimt en glanst, dus ik vind het een feestje om alleen al naar al die nieuwe flesjes te kijken. Nog een voordeel als je in deze periode een geur wilt kopen, is dat er vaak mooie aanbiedingen zijn, of cadeauverpakkingen waarin je bijvoorbeeld meerdere producten van dezelfde geurlijn erbij krijgt.

 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk wel, dat je eerst de geur vindt die bij je past, en hoe vind je die perfecte geur in dat enorme aanbod?

 

Mijn tips bij het kopen van een nieuw parfum

 

1 Loop regelmatig een parfumerie of warenhuis binnen en probeer een geur uit, het liefst op verschillende momenten van de dag. Word je blij van de geur, maak een foto zodat je de naam niet vergeet. Na een paar keer nog steeds enthousiast, dan kan de geur bij je favorieten.

 

2 Test de geur altijd op je huid, een geur ruikt namelijk bij iedereen anders, dus koop nooit een geur omdat die lekker ruikt bij iemand anders.

 

3 Heb je echt geen idee en is het aanbod je te groot, denk dan aan geuren die je zelf lekker vindt.  Hou je van bloemengeuren, citrus-geuren, stoere (hout)geuren, of juist zwoele oriëntaalse geuren? Op deze manier kom je stapje voor stapje dichter bij je favoriete geur.

 

4 Als je langere tijd dezelfde geur gebruikt, dan raakt je reukorgaan gewend aan de geur en ruik je het zelf niet meer. Wissel je regelmatig af van geur, dan heb je er zelf ook wat aan.

 

5 Van Eau de cologne naar parfum. Een geur is een mengsel van geurstoffen, water, alcohol en oplosmiddelen. Zodra de geur op de huid komt verdampen de alcohol en water en blijven de geurstoffen achter. Een eau de cologne bevat het laagste aantal bestanddelen (ongeveer 3 tot 5%), een eau de parfum bevat het hoogste aantal bestanddelen (tussen de 30 en 40%). Dan begrijp je direct waarom parfum veel langer blijft geuren en ook veel duurder is.

 

6 De meeste geuren bestaan uit 3 delen, de topnoot ruik je direct bij het opbrengen, de hartnoot is de geur die je na een minuut of 10 gaat ruiken en de basisnoot is de geur die uiteindelijk het langste de geur afgeeft.

 

Ik ben er bijna uit, deze kerst wordt mijn nieuwe geur mandarijn en jasmijn van Jusbox Use Abuse of blauwe irissen en patchouli van Tiffany’s

 

Dit zijn mijn favoriete geuren deze kerst

 

1. De geuren van Jusbox zijn geïnspireerd op de muziek, en elk jaar komt er een nieuwe geur uit, mijn favoriet is deze jaren ’80 geur, waarin de glamour van Queen en Freddy Mercury als inspiratie gebruikt zijn. De geur is een combinatie witte tuberoos, mandarijn, jasmijn en sandelwood, fris exotisch en spannend tegelijkertijd Jusbox Use Abuse Eau de parfum 80ml €160. Ik dacht, als ik nou een staatslot koop voor m’n man…dan…wie weet…

 

 

Jusbox Use Abuse

 

2. De luxe en glamour van New York in een prachtig flesje, Tiffany’s nieuwste parfum zit boordevol irissen, mandarijn en patchouli. Tiffany Skyline Signature ‘limited edition’ Eau de parfum 75ml kost €98. Wacht. Ik koop twee staatsloten ;-)

 

 

 

Tiffany Skyline Signature

 

3. Alleen voor het flesje ga ik deze geur misschien wel weer kopen, zo leuk! Deze geur is al jaren een favoriet, lekker fris door de vijg, viooltjes en patchouli, Calvin Klein CK one ‘limited edition’ eau de toilette 100ml € 37,99

 

 

Calvin Klein One

 

4. Een goudkleurige fles in de vorm van een schoonmaakmiddel, typisch Moschino die ook altijd grappen uithaalt met zijn kledingontwerpen, de geur is fris bloemig en sensueel, met een combinatie van gele mandarijn, jasmijn en vanille, Moschino Fresh Couture Gold 100 ml eau de parfum. € 70,30

 

 

Moschino Fresh Couture

 

5. De fles is geïnspireerd op een juweel, de geur is sexy en glamoureus en bevat framboos, abrikoos en rozenblaadjes. Michael Kors Sexy Ruby eau de parfum 50 ml. € 61,50

   

 

Michael Kors Sexy Ruby

 

6. Al jaren ben ik fan van zijn kleding, en de fles in de vorm van een handtas vind ik zo grappig. De geur is supersexy, Italiaanse pruim, Bulgaarse roos en jasmijn. De ideale avond- en uitgaansgeur voor mij, Marc Jacobs Decadence eau de parfum 50 ml. € 65,50

 

 

 

Marc Jacobs Decadence

 

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.