Een pláátje, dit hotel

 

Maartje: Parijs staat in de spotlight deze week. En laat het nou net een van mijn lievelingssteden zijn! Ik heb een fashionable slaapstek voor je, C.O.Q., en nog best betaalbaar ook  – voor Parijse begrippen.

 

 

Al babbelend begeleidt een jonge Parisienne je naar je kamer

 

C.O.Q., wat je, logischerwijs, uitspreekt als coq, staat voor Collection Of Quality en is een kakelvers hotel in Parijs. Van dat hotel moet je, naast dat het een plaatje is, vooral weten dat het ietwat uit de richting staat, en wel in het 13e arrondissement aan de rand van de kunstenaarswijk St. Germain. Voor geoefende Parijsgangers sowieso geen probleem, en als je de stad nog moet gaan verkennen, is een fiets een aanrader. Bijkomend voordeel is dat een nacht bij C.O.Q. voor de verandering je niet failliet laat gaan. Let wel, voor Parijse designhotelbegrippen that is. En heus niet dat C.O.Q. daardoor onderdoet voor zijn duurdere mede-Parijzenaren. Allerminst. Het hotel is wat betreft interieur een eclectische clash die het midden houdt tussen de huiskamer van, zeg, Garance Doré (althans, zo stel ik me de huiskamer van deze Franse modeontwerpster voor: chic doch speels en vol met planten en vintage snuisterijen) en een moderne galerie (kunst kunst kunst). Een clubje jonge Parisiennes staat je bij binnenkomst op te wachten en een van hen begeleidt je al babbelend naar je kamer. Vijftig stuks zijn er, kamers, en allemaal anders. De beste tips in de opkomende omgeving doe je overigens op tijdens die babbel van de incheckdesk naar je kamer. Vanaf €190 per kamer per nacht.

 

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.