Als je dit weet, smaakt de basilicum in je pesto zoveel lekkerder

 

 

 

Sorry, ik móet toch even klagen over ons favoriete programma B&B Vol Liefde.

 

 

 

Want ja, dit seizoen is weer net zo leuk als het vorige, de deelnemers zijn weer net zo eigenzinnig (voor het grootste gedeelte dan), maar ik ben een tikkeltje bang. Bang voor het Temptation Island-effect, oftewel dat deelnemers niet meer oprecht meedoen voor de liefde. Want dat is bij Temptation al járen niet meer het geval. Precies niemand doet mee om ‘hun relatie te testen’, nee, ze willen Instagramvolgers, veel ook en rap een beetje.

 

En dat zie ik ook een beetje in de toekomst van B&B Vol Liefde gebeuren: deelnemen aan het programma voor de publiciteit en/of de fame. Eerder zette Joy namelijk al een deel van zijn B&B te koop, het is inmiddels wel overduidelijk dat hij het liefst gewoon influencer wordt (hij geeft ook al ‘cursussen’ om een B&B op te zetten) en het komt dan natuurlijk goed uit dat zijn mooie Mount Joy op tv is gekomen, want zo bereik je natuurlijk meer potentiële kopers.

 

Maar ook Marian is overstag gegaan en dat doet me toch twijfelen aan haar oprechtheid qua deelname. Gelukkig is het niet haar B&B dat te koop komt te staan (dan zou ze ook gek zijn, dat prachtige paleis in Portugal zou ik nooit van de hand doen), maar het gaat om haar makelaarsbedrijf Portugese Property Investments. Na dertig jaar doet ze ‘haar kindje’ van de hand. Op Instagram laat ze weten dat ‘geïnteresseerden haar kunnen berichten’. En haar Instagram-account weten mensen natuurlijk te vinden, ze doet namelijk mee aan het populairste programma van het moment.

 

Misschien is het mijn cynische zelf hoor, die het dan zo ziet. Het liefst maak ik mezelf ook gewoon wijs dat er nog altijd mensen zijn die echt de liefde willen vinden. Mijn hoop ligt nu volledig bij Debbie en Paul.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Maria Trotter (@marian_benb_portugal)

 

Beeld: RTL

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer