Wij werden deze week getroffen door een van de ernstigste naoorlogse parlementaire schandalen.

 

 

Wat kwam er aan het licht? Minister Sigrid Kaag heeft achterin haar dienstauto soms geen autogordel om! Eens te meer is duidelijk dat Nederland een bananenmonarchie is; in een gewoon land zou zo’n minister na dagenlang verhoor met gepaste marteling zijn ontslagen en veroordeeld. Het is een ongehoorde misdaad: een minister zonder autogordel. Natuurlijk vallen de andere schandalen van de afgelopen weken hierbij in het niet.

 

Welke schandalen? Rutte die blijft liegen, Hoekstra die vlak voor de verkiezingen het programma van het CDA aanpast, zodat de allerrijksten minder belastingen hoeven te betalen en hij op het laatste moment nog flink wat giften binnenhaalt. En niet te vergeten Dion Graus die vrouwen molesteert, zijn eigen ex-vrouw prostitueert, maar gelukkig wel pal staat voor de dierenrechten.

 

Nog meer schandalen? Graag. Wilders en Baudet steunen de anti-homowet van Hongarije, omdat zij de premier/dictator Orban van Hongarije verre verkiezen boven Rutte. Ter herinnering: Orban perkt de vrije pers in, geeft de schuld van alle onheil in de wereld aan de Joden, heeft met Europese subsidie zichzelf en zijn familieleden zo zeer bevoordeeld dat hij zich omringd weet door miljardairs. Joost Eerdmans van JA21 geeft de schuld van de teruggekeerde files aan de immigranten.

 

Maar al deze voorbeelden vallen natuurlijk in het niet bij het feit dat onze minister soms vergeet achterin haar gordel om te doen. Of zou al die ophef komen omdat Sigrid Kaag een sterke en onafhankelijke indruk maakt bij haar optreden. Femke Halsema heeft daar ook last van. Vrouwen moeten niet al te sterke persoonlijkheden blijken te zijn, daar hebben mannen nou net geen behoefte aan.

 

Dat bleek gisteren wel op heel bijzondere wijze in de Tweede Kamer. PVV-lid Markusower zei dat mevrouw Kaag zich omringt met terroristen (zij is getrouwd met een Palestijn). Verschillende Kamerleden vroegen de voorzitter waarom hij niet ingreep. De reden was duidelijk, de voorzitter van dienst is ook lid van de PVV.

 

De anti-homowet van Hongarije speelde volgens een columnist van De Telegraaf ook een rol bij het verlies van het Nederlands elftal tegen Tsjechië. Laat ik nou, als voetballiefhebber, gedacht hebben dat het óf aan het verkeerde spelsysteem lag, óf aan de rode kaart van Mathijs de Ligt, maar vooral natuurlijk aan Frank de Boer.

 

Maar nee, deze columnist legde uit dat het kwam omdat de spelers te veel bezig waren met die anti-homowet en het al dan niet zwaaien met de regenboogvlag. Niet meteen lachen, hoe belachelijk dit ook klinkt. Wat gebeurde er bij de rode kaart? De Ligt zag een verre bal aankomen, kopte de bal niet weg, maar liet die eerst stuiteren. Hij zag namelijk een speler van Tsjechië op zich afkomen, ik zag dat er even contact tussen die twee was. Mathijs de Ligt vroeg hem namelijk of hij homoseksueel was, want dan zou hij hem natuurlijk vrij baan naar het doel geven. De Tsjechische aanvaller ontkende, en nee, hij was ook geen transgender. Mathijs de Ligt besefte zijn vergissing en kon alleen nog maar de bal met zijn hand wegslaan; een heteroseksueel geef je natuurlijk niet zomaar een goal cadeau.

 

Dus rode kaart en dus verlies.

 

 

Door: Nico van de Berg

Nico stond na zijn studie Engels voor de klas en hij eindigde zijn carrière als rector. Maar de liefde is niet over nu hij pensionado is, want hij duikt nog regelmatig in de Engelse literatuur. Dit wisselt hij af met het luisteren van muziek, met hier en daar een poging om zelf de gitaar te bespelen. Als fervent krantenlezer en nieuwskijker houdt hij voor ons de week bij.