Even het nieuws doornemen

 

Was je ook zo benieuwd naar de reacties van de politie en de autoriteiten op de acties van woensdagmorgen van de boeren?

 

 

 

Mest en hooi op de weg, werd zelfs in de berm in brand gestoken, bleek later nog asbest bij te zitten. Gevolg: niet alleen enorme files in een groot deel van het land, maar ook levensgevaarlijke situaties voor andere weggebruikers.

 

Je zou verwachten dat de daders opgepakt zouden worden. Maar nee, na lang overdenken besloten de autoriteiten tot een nog drastischer actie: zij vroegen de boeren met dit soort acties op te houden.

 

Geniaal, ei van Columbus, hadden we veel eerder aan moeten denken. Onze kersverse minister van Justitie twitterde meedogenloos: ‘Dit is niet lief van de boeren, nee, boeren, jullie zijn echt stout, jullie moeten ophouden hiermee.’ Ja, je kan merken dat zij (net als onze premier) lid is van de partij van law and order, van ‘pleur op als het je hier niet bevalt.’

 

Na zo’n tweet van de minister deden de boeren het natuurlijk in hun broek van angst. Geen probleem: ze wisten wel raad met die extra hoop mest.

 

Op deze manier omgaan met criminele activiteiten verdient navolging.

 

Nu het vakantieperiode is dreigen we weer veel last te krijgen van inbrekers. Weet je wat we doen? We vragen de inbrekers dat niet te doen. We zeggen erbij dat wij echt wel begrip hebben voor hun inbraken, natuurlijk, het leven wordt steeds duurder en in deze periode zijn veel bewoners weg, maar toch verzoeken wij jullie vriendelijk doch dringend op te houden met inbreken. Gaat vast helpen.

 

Je merkt wel dat deze nieuwe manier van het handhaven van de wet nog in de testfase zit. Een dag later deden de boeren het brandjes en rotzooi dumpen op de snelwegen nog eens dunnetjes over en bedreigden ze een burgemeester die de omgekeerde vlaggen wilde verwijderen met de dood.

 

Maar je moet natuurlijk wel enig geduld hebben voor echte resultaten.

 

Dat bleek ook bij het Amsterdamse corps. Na de misstanden bij de ontgroening vorig jaar had dit corps (corps is Frans voor kakkers) besloten een speciaal bestuurslid aan te wijzen dat toezicht zou houden op een fatsoenlijke omgang met normen en waarden. Jammer dat dat bestuurslid zijn opdracht verkeerd had begrepen: hij dacht dat hij erop moest toezien dat de normen en waarden van het corps moesten worden gehandhaafd. Onder zijn strakke leiding werden vrouwelijke studenten dus nog steeds hoeren genoemd van wie je de nek moest breken om zo je lul erin te kunnen steken.

 

Geen idee welk medisch handboek hier uitleg over kan geven, maar dit zijn wel onze toekomstige artsen, rechters en ministers.

 

Wat ik echt gemeen van die boeren vind is dat zij dit allemaal expres doen in de vakantieperiode.

 

De regering komt er echt niet eerder voor terug, want wat is er nou helemaal aan de hand?

 

Een oorlog in Oekraïne waardoor de prijzen zo stijgen dat veel gezinnen in acute problemen komen, enorme inflatie, boerenprotesten die volledig uit de hand lopen, burgemeesters die met de dood bedreigd worden. Waar hebben wij een regering voor nodig, vraag je je af, het gaat toch goed zo?

 

Wat een gaaf land hebben wij toch, met het motto:
staat het land in brand, ligt de regering op het strand.

 

 

 

Door: Nico van de Berg

Nico stond na zijn studie Engels voor de klas en hij eindigde zijn carrière als rector. Maar de liefde is niet over nu hij pensionado is, want hij duikt nog regelmatig in de Engelse literatuur. Dit wisselt hij af met het luisteren van muziek, met hier en daar een poging om zelf de gitaar te bespelen. Als fervent krantenlezer en nieuwskijker houdt hij voor ons de week bij.