LEUKS TIJDENS
DE PAASDAGEN

Van een lammetjeswandeltocht tot een jazzfestival:
hier zijn weer de leukste uitjes van 15 t/m 20 april!

 

 

Zaterdag 15 april

Paasmarkt Den Haag

Zin in struinen langs kraampjes? Dat kan tijdens de traditionele paasmarkt op het Lange Voorhout in Den Haag. Drie dagen lang, op zaterdag, Eerste én Tweede Paasdag, staan er gezellige kraampjes met kleding, sieraden, antiek, boeken en artikelen uit moeders en grootmoeders tijd. Naar de mooie Haagse binnenstad dus! Kun je eventueel nog uitwaaien op Scheveningen.

Paasmarkt Den Haag

 

Zondag 16 april 

Paaskermis in Deventer

 

‘Even’ naar de kermis is er niet bij in Deventer. De Paaskermis daar is een groot feest! Jaarlijks wordt het Platvoet Evenemententerrein omgetoverd tot het leukste deel van de stad. Er zijn optredens, maar liefst 35 attracties waar je in kunt en je kunt genieten van een prachtige vuurwerkshow.

 

Wanneer: 7 t/m 17 april 2017

Kost dat: wisselende prijzen

Adres: Roland Holstlaan, Deventer

Kermis Deventer

 

Maandag 17 april

Lammetjeswandeltocht, Den Burg

 

Toevallig op Texel tijdens Pasen? Ga dan met de hele familie op Tweede Paasdag naar de lammetjeswandeltocht in Den Burg! Het Gouden Boltje organiseert wandelingen van 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer door het prachtige Texelse landschap. Onderweg zie je in de weide de schapen met hun lammetjes en kom je typische Texelse schapenboeten en tuinwallen tegen.

 

Wanneer: 17 april dus

Kost dat: niks!

Adres: Kantine Schietsportcentrum Odysseus, Emmalaan 65, Den Burg

 

 

Dinsdag 18 april 

op verkenning in de biesbosch

Geen enkel natuurgebied in Nederland is zoals de Biesbosch. Het is een zoetwatergetijdengebied, ontstaan door mensenhanden en lange tijd door mensen bewerkt. Hoe het gebied er nu uit ziet, hoe het was en wat de toekomst brengt, dat is te zien op het Biesbosch MuseumEiland. Dit prachtig ontworpen museum ligt in het hart van de Biesbosch en is het startpunt van een verkenningstocht door het gebied. Het ontwerp van het Biesbosch MuseumEiland won in 2016 zelfs een Dutch Design Award.

Biesbosch MuseumEiland

 

 

Woensdag 19 april

tegenover het rijksmuseum

Zin in een beetje kunst, maar niet te zwaar? Ga naar het Moco museum in Amsterdam. Dit museum zit in Villa Alsberg, tegenover het Rijksmuseum. De villa werd in 1904 ontworpen door architect Eduard Cuypers en is gerestyled door Studio Piet Boon. Het Moco Museum is een initiatief van galeriehouders Lionel and Kim Logchies. Leuk weetje: een deel van de ticketopbrengsten gaat naar goede doelen die Lionel en Kim na aan het hart liggen. De kunst die te zien is, is grotendeels streetart. Werken van moderne kunstenaars als Warhol, Banksy, Os Gemeos, KAWS en Maya Hayuk.

Moco Museum

 

 

Donderdag 20 april

Jazz Night in Maastricht

Tijdens de EUJAZZ NIGHT kun je genieten van de beste jazzmuzikanten. Een avond lang gaan ze helemaal uit hun dak en laten je alle muzikale hoeken van de zaal zien. Het allerbeste uit het Limburgse én het Euregionale muzieklandschap op één podium… Dat kan alleen maar bijzonder worden!

 

Kost dat? Tickets €16, studenten €10

Jazz Maastricht