Kijk, ruik, voel & luister

Hopelijk heb je nog een paar plekjes open in je agenda, want dit zijn de allerleukste uitjes van 13 mei tot 19 mei.

 

 

 

Zaterdag 13 mei

Tuinroute ‘Onze Tuinen’

Als je nog geen groene vingers had, dan wil je ze hierna zeker. De vijf open tuinen in de regio Hellendoorn, Twenterand en het Vechtdal zijn stuk voor stuk bijzonder en zeer verschillend van aanleg. Inspirerend en de moeite waard om er een kijkje te nemen. De tuinroute kun je afleggen met de auto of de fiets. Meer informatie lees je hier

 

 

Zondag 14 mei

Operadagen Rotterdam

Het duurt maar liefst tien dagen (12 mei-21 mei), dit bijzondere, muzikale festival. Tijdens de Operadagen hoor en zie je internationale premières, eigen festivalproducties en opera op zo’n twintig locaties in Rotterdam. Van De Doelen tot de Laurenskerk kun je van prachtige klassieke muziek genieten, en er zijn voorstellingen in de open lucht. Dit jaar worden er ook weer bijzondere muziektheatervoorstellingen, wandelroutes en concerten samengesteld.

 

 

Dinsdag 16 mei

Stoffen Spektakel

Op zoek naar mooie stof? Dan is het Stoffen Spektakel op de markt in Gouda the place to be. Hier staan honderden kramen waar de mooiste stoffen worden aangeboden. Ook zijn er demonstraties: van borduren tot werken met naaimachines. De toegang is gratis en er zijn ook gezellige tentjes waar je koffie kunt drinken.

 

 

Woensdag 17 mei

Prince LOVE LIVE                      

Hou je van Prince? Dan móet je naar de Kunsthal Rotterdam. De tentoonstelling Prince LOVE LIVE is een eerbetoon aan de vorig jaar overleden artiest. Zijn muzikale erfenis wordt nog steeds vol liefde levend gehouden door zijn bewonderaars: de meeste stukken in deze tentoonstelling komen dan ook van zijn trouwe fans. Ook komen zij aan het woord. Ze vertellen over hun favoriete nummer en meest bijzondere Prince-herinnering. Een kleine, intieme tentoonstelling van, voor en door zijn fans.

 

 

 

Donderdag 18 mei

World Press Photo

Elk jaar worden professionele persfotografen, fotoagentschappen, kranten en tijdschriften wereldwijd uitgenodigd om hun beste nieuwsfoto’s van het voorgaande jaar in te sturen. De allerbeste exemplaren worden geselecteerd voor een reizende expositie met meer dan 200 foto’s, waardoor je inzicht krijgt in hoe persfotografen over de hele wereld te werk gaan en hoe de media nieuws met foto’s in beeld brengt. Van 14 april tot 9 juli kun je de expositie bekijken in De Nieuwe Kerk Amsterdam

 

 

 

Vrijdag 19 mei

Italië Evenement

Franska en andere Italië-lovers, opgelet! Waan je drie dagen in Italiaanse sferen tijdens het Italië Evenement bij Kasteel de Haar in Haarzuilens. Tijdens het uitje word je namelijk geïntroduceerd tot alles wat la dolce vita nou zo dolce maakt. Met: heerlijke espresso’s, tongstrelende olijfolie, Gregoriaanse muziek en een speciaal ‘little Italy’ voor de kleintjes.

Kom en leer koken als een Italiaan, ontdek muziek uit alle streken van het warme Italië en laat je verleiden tot alles wat dit populaire vakantieland te bieden heeft. Ciao!