Ergernis over ouders die hun kinderen naar school brengen

 

Het is hier in de wijk iedere dag hetzelfde liedje en je zou er bijna om lachen als het niet zo treurig was. Ik erger me rot aan ouders die hun kinderen naar school brengen.

 

 

 

Bij mij in de buurt zit een lagere school. Dat was reuzehandig toen mijn kinderen eindelijk oud genoeg waren om er zelfstandig naartoe te lopen, maar dat was hartstikke onveilig. Want er zijn natuurlijk ook kindertjes die van verder weg komen en die worden gebracht en gehaald. Wat een puinhoop dat iedere dag weer op de weg veroorzaakt… Niet normaal.

 

Het lijkt wel of het ieder schooljaar erger wordt. Want ze komen bijna allemaal met de auto, door paps en mams gebracht die onderweg zijn naar hun werk. En die ouders hebben haast en dus kwakken ze hun auto neer waar ze maar een gaatje zien. Half of helemaal op de stoep, in het gras van het plantsoen voor de school en het natuurlijk in de bocht zodat je ze niet ziet als je aan komt fietsen en als een malle moet remmen omdat het achterportier van de auto openstaat als de kinderen worden uitgeladen. Levensgevaarlijk natuurlijk, en dat paps en mams je vervolgens stijf schelden moet je dan maar op de koop toe nemen. Ze zouden natuurlijk ook hun auto 100 meter verderop op de parkeerplaats kunnen zetten, maar hé, waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan nietwaar?

 

Laatst stonden er twee vaders ruzie te maken omdat de een de ander geen voorrang wilde geven in de straat die inmiddels volledig geblokkeerd was door geparkeerde auto’s. Zo geef je meteen het goede voorbeeld aan je kroost, dacht ik nog. Ik deed maar net of ik niks in de gaten had want ik kan me nog heel levendig herinneren dat ik een ouder aansprak op haar parkeergedrag toen mijn kinderen iedere dag naar school liepen. Al slalommend moesten ze tussen de auto’s door laveren die op de stoep voor de school geparkeerd stonden. Toen ik het lef had om te vragen of de dame in kwestie haar auto misschien elders wilde zetten zodat mijn kind wel veilig kon oversteken keek ze me alleen maar kwaad aan en zei dat ze haar kind toch op school af moest zetten? Dat mijn kind daarom met gevaar voor eigen leven maar moest zien hoe ze aan de andere kant van de straat kwam boeide deze dame blijkbaar niet.

 

Zou een bekeuring helpen denk je? Misschien toch maar weer eens de wijkagent een seintje geven…

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit