Er komt een vervolg op The Crown

 

Na 6 seizoenen zit het erop, dan eindigt mijn lievelingsserie The Crown. Maar ik maak me geen zorgen hoor, want er komt gewoon een vervolg.

 

 

 

De geschiedenis van het Britse koningshuis heeft alles voor een goede soap. Liefde, intriges, macht en mode; Dallas en Dynasty waren er niks bij. Dat vonden ze bij Netflix ook en daarom is Peter Morgan, de maker van The Crown al bezig met 5 nieuwe spin-offs van deze legendarische serie.

 

Alleen over Koning Edward VIII zou je al wel 5 afleveringen kunnen maken. Hij trad af omdat hij zo graag wilde trouwen. Het was onvoorstelbaar aan het begin van de 19e eeuw dat een Brits staatshoofd voor de liefde koos en de kroon inruilde voor een huwelijk met de tweemaal gescheiden Amerikaanse Wallis Simpson. Ook dit lijkt me weer een fantastisch verhaal om op Netflix te zien.

 

Zoals nu bekend is zullen de nieuwe series gaan over de jaren na de dood van koningin Victoria tot aan de kroning van koningin Elizabeth. Een roerige periode met de opkomst van het communisme en de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. ‘Dit is een beetje zoals Star Wars, waar de mogelijkheid is om de franchise uit te breiden door in de geschiedenis te duiken’, zegt een bron aan The Daily Mail. ‘Het begint met de dood van koningin Victoria en loopt door tot ongeveer waar The Crown begon, namelijk met het huwelijk van de koningin in 1947. Netflix wil er graag meer maken van The Crown en Peter Morgan is enthousiast over de mogelijkheden van het tijdperk. Op dit moment dekt Peter ongeveer tien jaar per serie, dus op basis daarvan komen er vijf nieuwe series van The Crown. Peter is begonnen met het schrijven van schetsen en er worden plannen gemaakt om te filmen.’

 

Je hoeft niet bang te zijn dat deze nieuwe series maar een saaie boel worden, dat heeft de maker van The Crown wel bewezen. Met meer dan 75 miljoen kijkers mag je dat wel een succesnummer noemen.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit