Even over Michel Perridon en ‘de tietjes’

 

Herinner je je ‘The Apprentice’ nog met Donald Trump?

 

 

 

Om meerdere redenen een herinneringwaardige serie. De elevator pitches, het signature kapsel van Donald Trump en natuurlijk het iconische, om maar eens een platgetreden woord bij de lurven te grijpen, slotzinnetje ‘You’re fired’. Het programma kende al een Nederlandse variant met Bram Moszkowicz (over een iconisch kapsel gesproken), die er naast een winnares meteen een nieuw liefje aan overhield. Ja, laat Bram maar schuiven als het op multitasken aankomt.

 

Dat format is te goed om het op de plank te laten verstoffen, dachten ze bij Videoland. Dus daar moest iets mee. Maar dan wel iets met BN’ers, want zonder BN’ers geen programma natuurlijk. Het is een va et vient van BN’ers op de Nederlandse televisie. Wat een talent hebben wij toch in het land dat we beschikken over containerladingen aan BN’ers die allemaal staan te trappelen om kruizen in hun agenda te zetten om zich te storten op een nieuw project. Oké. Celebrity Apprentice moest het worden en daar moest een presentator bij. Het werd de Rotterdamse ondernemer Michel Perridon want ‘centjes’, een stevige ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit en vooral niet bang om de Rotterdamse scheur open te trekken. Dat bewees hij maar vast even toen hij vorige week te gast was bij Jinek.

 

Aan tafel werd gesproken over het gevaar van cosmetische chirurgie, er was een Nederlands meisje overleden aan de gevolgen van een mislukte bilimplantatie, en de grote waarom-vraag woedde waarom vrouwen toch een onnatuurlijk ideaalbeeld nastreven.

 

Om al haar gasten bij het gesprek te betrekken vroeg Eva wat haar gasten daarvan vonden. Nou, die Kim Kardashian-kont, dat vond Michel Perridon wat overdreven, maar dat vrouwen wat aan ‘die tietjes’ lieten doen, dat begreep hij wel, hoor. Toen hij ‘die tietjes’ (het woord dan) in de mond nam, ondersteunde hij het visueel nog even met een handgebaar dat duidde op zijn wenselijke borstgrootte. Menslievende Splinter Chabot pareerde dat hij, hoewel van de herenliefde, vrouwen met kleine borsten toch ook heel mooi kon vinden. Dat leverde een hevig schuddende Perridon op. Nee hoor, aan zijn deur geen kleine tietjes. Als Perridon nu zijn mond had gehouden, was het een tikje gênant en ongepast geweest, maar soit. Maar in plaats van de rem te zoeken, trapte hij het gaspedaal nog even in. Hij schakelde in één moeite door naar de borsten van Eva zelf en refereerde aan het ‘borsten, borsten’-fragment van tien jaar geleden. En nu denk jij dat dit het einde markeert van een zeer ongemakkelijk gesprek, maar ook dat was niet het geval. Toen Eva zei dat dit zo lang geleden speelde en ze daarom nu veilige coltruitjes draagt, zei hij: ‘Ik denk er nog elke dag aan.’ En ook toen ging hij nog even door. Dat hij vanaf het moment dat hij gevraagd was om in Jinek te verschijnen aan niets anders had gedacht.

 

Hij zal heus een grapje hebben gemaakt en zich zo op zijn gemak hebben gevoeld dat hij de talkshowtafel zag als de bar in zijn favoriete kroeg, maar als je het hebt over ongepast, dan tikte Michel Perridon alle boxen aan.

 

Weet je wat ik voorstel? Dat we een ongepaste opmerkingenbingokaart maken en dat samen spelen als we naar Celebrity Aprentice kijken. Wedden dat-ie na één aflevering vol is?

 

Beeld: NPO

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach