Er is een kans van 76% dat één van jullie ooit vreemdgaat

 

Vreemdgaan is niet zo schokkend, blijkt uit de cijfers. Eigenlijk is de kans nogal groot dat je er ooit mee te maken krijgt.

 

Een beetje interessant vind ik het wel, die onderzoeken die vrij serieus beginnen met: ‘Monogamie is niets voor de mens! Monogamie bestaat niet!’

 

Nou, daar klopt dus aardig wat van. Volgens onderzoekers is de kans 76% dat één van jullie ooit vreemdgaat. Het lastige aan cijfers over cheating is vooral dat niet iedereen hetzelfde verstaat onder vreemdgaan. De een vindt zoenen, porno kijken, flirten, soloseks en een beetje appen met iemand niet zo’n probleem. Of één slippertje na een vrijgezellenfeest. De ander vindt het alleen al erg als er wordt gekéken naar een nieuwe potentiële partner. 

 

Wat we dan wel weten? Mannen gaan niet vaker vreemd dan vrouwen: we kunnen er allemaal wat van. Een kwart zegt het al ooit eens gedaan te hebben – man of vrouw,jong of oud. ‘Bijna iedereen pleegt ooit eens overspel’, klinkt het dan ook in de media. Op datingsite Second Love, dat speciaal is gemaakt voor mensen die in een relatie zitten en toch nog wat willen flirten en daten, hebben bijna een miljoen mensen zich aangemeld. Vreemdgaan is vrij populair, blijkt dus. 

 

Toch denken we altijd: ‘Maar dat overkomt mij heus niet’. Vraag je wat mensen denken dat de kans is dat iemand in een relatie vreemdgaat, dan schatten ze dat op 42%. Vraag je diezelfde mensen wat ze denken over hun eigen partner, dan zegt 5% dat ze denken dat vreemdgaan ooit in hun relatie voorkomt. 8% is de kans dat ze zelf ooit vreemdgaan, denken ze. No way near die 76%, dus. 

 

Nou ja, als het gebeurt, dan gebeurt het. Maar wees misschien niet té naïef. Zit je partner constant op die telefoon, wordt de telefoon een beetje verstopt, is je lief naar vage feesten, kroegen ofbars met vage collega’s en namen die je amper kent… Ga dan maar even praten. Of zelf de hort op, kan ook.

 

Bron: Business Insider

 

Door: Tessa Heinhuis