Engeland gaat overgewicht tegen

 

Veel Britten zijn te zwaar. Tenminste, dat vindt de overheid. En omdat overgewicht en corona een heel slechte combinatie bleken, gaan ze er nu wat aan doen.

 

Flink wat maatregelen worden getroffen. Niet alleen worden reclames voor junkfood op televisie verboden tot 21.00 uur, ook de supermarkten gaan er anders uitzien. Geen chocola en snoep meer bij de kassa’s. Eerlijk, dat zal veel schelen. Als ik naar mezelf kijk tenminste, want ik grijp zó vaak lastminute toch nog een rolletje snoep mee. Of een Kinder Bueno (die maken ze echt gevaarlijk verslavend lekker).

 

Nou goed, dat is dus verleden tijd in het Verenigd Koninkrijk. Maar, nog erger: acties als ‘twee halen, één betalen’ worden ook verboden. Nou ja, zeg! Ik snap dat ze het overgewicht willen tegengaan, maar als iemand echt twee zakken chips wil meenemen, dan gaat het verbod op die acties ze niet tegenhouden denk ik… 

 

En eigenlijk zou ik de reclames ook wel missen. Ik vind de reclames van de McDonald’s altijd zo vrolijk (maar ook een BigMac vind ik té gevaarlijk verslavend). Adverteerders zijn begrijpelijkerwijs dan ook niet heel blij met deze nieuwe maatregelen, die ze ‘onnodig’ vinden en vooral ‘extreem’. Daarnaast denken ze dat deze maatregelen weinig zullen uithalen voor de bevolking, waarvan tweederde overgewicht heeft.

 

En premier Johnson? Die is naar eigen zeggen op dieet. De combinatie van corona en zijn overgewicht zorgde ervoor dat hij op de intensive care terecht kwam. Hij houdt er nu dus ook een gezondere levensstijl op na.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer