Eng of handig?

 

Je boodschappen tot aan je koelkast laten bezorgen

 

Wat een ideale wereld zou het zijn: je bestelt op je laptop je boodschappen en terwijl jij gewoon aan het werk bent, wordt je avondeten je koelkast ingeschoven. 

 

Het kan binnenkort, waarschijnlijk. Dankzij een nieuw soort slim slot kan de bezorger je huis binnen – ook als jij niet thuis bent. Albert Heijn experimenteert nu met het speciale slot, dat Nuki heet. Met een app kun je dan aangeven wie er in je huis mag komen als je niet thuis bent. Zoals bijvoorbeeld dus de bezorger van Albert Heijn. Of je buurvrouw, als je wilt. De supermarkt weet welke bezorger naar welk huis gaat, dus er zit wel enige controle op. Jij kiest je eten uit en je vindt het ’s avonds gewoon in je keuken. Hoe fijn is dat?

 

Maar ja, er zitten ook nadelen aan… Het is natuurlijk een beetje afwachten of dit doorzet, want hoe gevoelig voor inbraken zal dit zijn? Een beetje een gek idee is het ook wel: al je kostbare spullen in huis, en dan gewoon een vreemde binnenlaten. Die alles in principe kan meenemen. 

 

Aan de andere kant… Als het goed is kom je thuis en vind je een volle koelkast. We zijn benieuwd of dit de toekomst wordt van het boodschappen doen. Denk maar eens aan alle tijd die het scheelt, dat je dus níet naar de supermarkt hoeft te racen vanuit je werk… Je kunt gewoon húp, gelijk beginnen met koken zodra je binnen bent. Ja, de voordelen zijn er ook zeker. Wat een tijd hou je over. Om bijvoorbeeld net even dat half uurtje in het zonnetje in de tuin te zitten… Hmmm…. Kom maar door, met zo’n slot.

 

 

Door: Redactie Franska.nl