En dan aflevering 2 van Harry en Meghan

 

Na aflevering 1 versneld (anders was er echt geen doorkomen aan en hé, het is ook gewoon mijn werkdag) te hebben bekeken, besloot ik toch maar aflevering 2 door te nemen.

 

 

 

Want Netflix was het toch wel aan haar staat verplicht om hier met iets nieuws te komen. Als ons maandag nog werd gezegd dat het schokkend zou zijn en dat Buckingham Palace in rep ende roer was, dan zou je na het zoetsappige deel 1 nu toch wel even op het gaspedaal trappen?

 

Nou, nee. In dit deel leren we vooral Meghan kennen. Haar moeder, haar vrienden, haar achtergrond, haar jeugdfoto’s (vissen met papa, mee op de set waar haar vader lichtman was, balletvoorstellingen) en later haar collega’s. Moraal van Meghans leven? Niet in een hokje te plaatsen. Slim en mooi, misschien licht oppervlakkig en geëngageerd, niet wit, niet zwart (haar woorden) en daardoor ook voor de koninklijke familie heel lastig te plaatsen. Hier iets van de beloofde brute kant van The Firm? Nee hoor. Alleen de paparazzi (the paps) krijgen het ervan langs. Terecht trouwens. En die arme Meghan die tijdens haar eerste encounter met de paparazzi naar hen lacht en zegt: ‘Stay warm, guys’ de complete Britse pers over zich heen krijgt omdat ze zou genieten van de aandacht.

 

Was er dan niets leuk aan deze aflevering?
Heus hoor. Harry is een schatje waar ik vaak om heb gelachen. Hij vertelt over zijn aanzoek en zegt dat hij Guy (haar hond) al naar Engeland had ontvoerd zodat Meghan niet makkelijk van hem afkwam. Bovendien had Guy twee poten in het gips dus die kon oprecht niet anders dan bij hem blijven. Verder schonk hij champagne (een magnum fles) terwijl Meghan de kip stond in te smeren met olie en wuifde haar scepsis (waarom ineens champagne?) weg met een nonchalant ‘oh, die had ik gewoon ergens liggen’. Allemaal cute. Net als de beschreven ontmoeting tussen Meghan en Queen Elizabeth. Vlak voordat Meghan aan de Queen wordt voorgesteld, zegt Harry: ‘You know how to curtsey, right?’ en Meghan denkt dat hij een grap maakt. Als dat niet zo blijkt te zijn, trakteert ze Elizabeth op een enorme filmbuiging die ver, heel ver af staat van de ingetogen knieknikjes die we bij The Crown hebben kunnen zien.

 

Is er dan helemaal niets schokkends?
Alleen dat Meghan zegt dat je meestal in situaties bent waarbij je in de wereld naar buiten toe misschien wat stijf en officieel bent en zodra de deur dicht is en je privé bent je weer lekker normaal kunt doen, maar dat het bij de Britse koninklijke familie stijfjes en officieel bleef. Ook in de veilige thuisomgeving.

 

Maar dat, lieve lezertjes, is wel as good as it gets. Sorry.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach