Elke dag starten met mediteren: een goed idee of onzin?

 

Op een doordeweekse dag gaat mijn wekker om zes uur. Ik vind het zelf ook nog steeds een onchristelijk uur, maar ik sleep mezelf wel uit bed. Sportpak aan, water pakken en een half uur op de fiets of even wat oefeningen doen op een matje.

 

 

Daarna mediteer ik een kwartier tot een half uur, het is maar net waar ik tijd voor heb, en herhaal ik wat affirmaties (dat schijnt te werken). Op mijn vrije dagen ben ik nu aan het oefenen om langer te mediteren. Ik vind het inmiddels zelfs lekkerder om mezelf een uur rustig in en uit te ademen dan dat ik op de bank hang met een serie. Al maak ik daar ook nog met liefde tijd voor hoor. Niks menselijks is me vreemd, ik ben de dalai lama niet.  

 

Ongemerkt maak ik met mijn nieuwe routine mooi wel elke ochtend een heel uur vrij voor mezelf en dat blijkt heel goed te zijn, zag ik vanmorgen op Instagram. Ik zie vooral op Instagram wat voor me werkt, dat begrijp je. Ik doe dus per ongeluk mee aan Adrienne Herbert’s Power Hour, wat niet meer en niet minder is dan één uur per dag met jezelf bezig zijn. Maakt niet uit hoe, maakt niet uit wat, maar gewoon zestig minuten doen wat jij lekker vindt.  

 

“Start de dag met het gevoel dat je de hele dag wilt hebben”, zegt Adrienne Herbert tegen de Britse Marie Claire. En dat is wat ik probeer te doen met mijn ochtendroutine. Door te mediteren is het rustiger in mijn hersenpan, waardoor ik de rest van de dag minder gestrest ben. Je hoeft er trouwens niet op zo’n achterlijk uur voor uit je bed, maar dit tijdstip werkt voor mij omdat ik dan door niemand gestoord word. Een uurtje voor jezelf nemen mag op elk gewenst moment. Voorwaarde is wel dat je iets doet wat jij wil doen. De hond uitlaten, een massage nemen, een uur in je dagboek schrijven, een potje boksen of een cursus Grieks volgen, alles is toegestaan. Als je die tijd maar terugpakt, want volgens Herbert is dat wat we zijn kwijtgeraakt. Tijd voor onszelf.

 

We geven onze tijd weg aan alles om ons heen. Familie, scrollen op Insta, nog even een uur werken of alles waarvan we vinden dat we het eerst moeten doen voordat we iets anders mogen. Van die tijd moet je een uurtje terugnemen en in jezelf investeren. Het is goed voor je mentale gezondheid, voor je productiviteit en Herbert durft zelfs te zeggen dat het uiteindelijk doorwerkt in je hele leven. Dat uur gaat je helpen om alles uit jezelf te halen.

 

Wat denk je ervan, morgenochtend zes uur?

Bron: marieclaire.co.uk

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans