10 manieren om je huwelijk om zeep te helpen

 

Ben jij gelukkig getrouwd? Mooi, ik ook. En dat wil ik graag zo houden. Iedereen doet dat natuurlijk op z’n eigen manier, maar met deze tips kom je al een heel eind in de happily ever after-richting. Nummer 10 lukt me lachend, maar nummer 5 blijft een dingetje.

 

1.     Stug doorroken
Ooit was het zo romantisch, samen een sigaretje in het donker. Maar doorroken als de ander stopt, schijnt de verhoudingen flink te verkoelen. Kortom, stoppen met roken redt je (liefdes)leven.

 

2.     Nooit over geld praten
Geld niet romantisch? Juist wel. Samen plannen maken voor grote uitgaven, vakanties of de toekomst schept een band. Plan een avond, schenk er een wijntje bij, en vergeet je rekenmachientje niet.

 

3.     Elkaar geen ruimte gunnen
‘Waar ben je?’ ‘Wat doe je?’ ‘Waar denk je aan?’ Bovenop iemands lip zitten, (fysiek of digitaal) heeft weinig meer met liefde te maken. Een dagje géén contact kan heel verfrissend werken.

 

4.     Elkaar te véél ruimte geven
Een LAT-relatie komt ook voor in één en hetzelfde huis. Allebei je goddelijke gang gaan en elkaar per ongeluk in bed tegenkomen, is nooit bevorderlijk voor je relatie.

 

5.     De binnenvetter uithangen
Heel goed hoor, om je partner niet te vermoeien met elke beer die jij op de weg ziet. Maar te lang verzwijgen waar je écht mee zit, kan het beste huwelijk doen wankelen.

 

6.     Denken dat het vanzelf wel goed komt
Ja, in sprookjes komen de prins en prinses als vanzelf weer bij elkaar. Maar in het echte leven moet je die tv uitzetten, achter die laptop vandaan klimmen, uit eten of in therapie.

 

7.     Te relaxed zijn
In het begin kroop je nog vroeg uit bed om je haar te fatsoeneren. Dat hoeft heus niet meer na een jaartje of wat. Maar om nou elke avond in die kapotte joggingbroek op de bank te hangen…

 

8.     Seks laten versloffen
Je bent moe. Je hebt hard gewerkt. En had je al gezegd moe? Logisch dat met het klimmen der jaren ‘het’ er niet even vaak meer van komt. Ieder moet het voor zich weten, maar uit onderzoek blijkt dat seks letterlijk een verbindende factor is.

9.     Te veel klagen
Je partner is geen afvalbak voor jouw negatieve gevoelens. Bel een vriendin om je gal te spuien over die irritante collega, de file of je betweterige moeder. En heb het met je geliefde over iets leuks.

 

10.  Vergeten te lachen
Wie van jongs af aan veel en oprecht glimlacht, schijnt minder snel te scheiden. Dit verzin ik niet, ik heb het van Oprah Winfrey. En zij heeft het weer van een wetenschappelijk onderzoek. Dus. Smile!

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl