Eindelijk, zo kun je onopgemerkt een Whatsappgroep verlaten

whatsapp vrouw

 

Ken je dat: je zit in de zoveelste nutteloze Whatsappgroep en kijgt ik-weet-niet-hoeveel berichtjes waarvan je denkt: lekker boeiend! Daar kun je binnenkort eindelijk onopgemerkt uitstappen.

 

 

 

Als ik ze snel even optel zit ik in een heleboel chatgroepjes waar ik eigenlijk geen bal aan vind, maar ik durf er niet uit want dan staat er meteen voor heel de groep leesbaar dat Irene Smit de groep heeft verlaten. Zodat iedereen vervolgens achter jouw rug om op het digitale plein kan roddelen over waarom ik dat gedaan zou hebben. Ik ben dus een bange poeperd en zie steeds maar weer berichten binnenkomen waar ik eigenlijk graag vanaf wil. Maar stomme foto’s, zogenaamd leuke grapjes of volkomen nutteloze informatie waar ik niet op zit te wachten blijven mijn telefoon voortaan bespaard want als het aan WhatsApp ligt kan ik binnenkort geruisloos de groep verlaten en krijgt alleen de beheerder de melding dat ik eruitgestapt ben.

 

En binnenkort gaan er op de digitale berichtendienst nog meer dingen veranderen waar ik heel blij mee ben.

 

Na de uitrol van deze nieuwe functies kan ik straks zelf kan bepalen of iemand kan zien of ik online ben, want online zijn betekent namelijk niet dat ik dan direct op jouw appje wil reageren. Gebruikers kunnen straks aangeven of ze hun status met hun contacten willen delen. Dus net als met het gewraakte blauwe vinkje bepaal je zelf wat je contacten kunnen zien. En heb je nou een appje naar de verkeerde gestuurd of spijt van een bepaald berichtje dan heb je voortaan langer de tijd om het weg te halen.

 

Het is nog niet bekend per wanneer de nieuwe functies het doen, maar ze komen eraan. Eindelijk!

 

 

Bron: De Telegraaf

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit