Heb jij een EHBO-diploma?

Alexandra: Dit staat al jaren op mijn to-dolijstje: mijn EHBO-diploma halen. Het is er alleen nooit van gekomen.

 

Toen mijn kinderen klein waren, vond ik het absoluut nodig om zo’n EHBO-diploma te halen. Het heeft ontzettend veel nut. Toch is het er nooit van gekomen, gek genoeg. En gelukkig heb ik het ook nog nooit echt nodig gehad.

 

Slechts 3% (!!) van alle Nederlanders heeft een geldig EHBO-diploma

 

Het Rode Kruis heeft een onderzoek gedaan en wat blijkt? Ik ben een van de 13% Nederlanders die overweegt een cursus te doen. Overwéégt, hè. Maar slechts 3% (!!) heeft echt een geldig EHBO-diploma. Da’s schrikbarend weinig. Dan heb je ook nog die 84% van de Nederlanders die het eng vindt om iemand te reanimeren als het nodig is… Eng zou ik het, denk ik, niet vinden, hoogstens een beetje vies misschien, maar daar denk je dan vast niet aan als je een leven kunt redden.

 

Omdat al die mensen maar blijven overwegen, heeft het Rode Kruis een app gemaakt voor de meest voorkomende EHBO-zaken, ontzettend handig natuurlijk. Maar ik denk toch maar dat ik die cursus ga doen, dan kan ik ook helpen als ik m’n mobiel niet bij me heb. Lijkt mij beter.

 

PS. Ben jij ook zo’n overweger? Lees hier even verder, dan weet je waarom je het ook alweer wilt leren.

PS. Denk jij dat je alles al weet? Doe de EHBO-quiz

 

Eindredacteur Alexandra Holscher is gek op taal en schrijft met veel plezier af en toe een stukje voor franska.nl. Naast leuke koppen maken en het nieuws in de gaten houden heeft ze de zorg voor haar gezellig drukke gezin met man en drie kinderen.