Eerste Hulp Bij Niet-groene vingers

 

Willemijn: Ik zeg altijd dat ik gekleurde vingers heb in plaats van groene. Met bloemen voel ik mij vertrouwd en leer ik automatisch bij. Maar een binnenplant? Dat is een ander verhaal. Gelukkig is er nu Sprinklr.

 

Binnenplanten geven mij vaak een jarenzeventig-gevoel, en hoewel die tijd weer in de mode is, zie ik het nog niet helemaal. Wat ik wel zie, is hoe belangrijk een groene wereld is, thuis, op kantoor en in openbare ruimtes. We voelen ons daar senang bij, worden creatiever en ons stressniveau gaat omlaag. Dus elk initiatief richting een groenere omgeving juich ik toe.

 

Ziet je plant ineens een beetje witjes? Experts en kwekers zitten voor je klaar

 

Sprinklr, met een vijfkoppig enthousiast team, is zo’n initiatief dat onze leefwereld wil vergroenen. Zij bezorgen kratten met biologische planten voor in huis en tuin aan je deur. Het krat komt met een gratis sprinklr-app erbij, waardoor je vingers automatisch groener kleuren. Want ziet je plant ineens een beetje witjes of gaan de bladeren slaphangen? Experts en kwekers zitten voor je klaar om de oplossing hiervoor aan te dragen via de app.

 

Hoe werkt het verder? Via de website bestel je planten op basis van jouw voorkeuren en samengesteld door een groenstyliste. En wanneer je echt helemaal aan het begin staat van een groene golf in je huis, bestel je er meteen potten en een

starterskit bij! Dan kan het feest beginnen. Trouwens, als de bel gaat en je krat wordt bezorgd, dan zie een bezorger op de fiets of in een groen gas busje. Ook zo’n groen idee.

En nu ga ik zelf ook eens groene vrienden zoeken voor de enige plant in mijn huis, een Strelizia.

 

Meer informatie: sprinklr.co

 

Hier krijg je nog meer groen inspiratie voor een groen huis!

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Fotografie: www.noortjeknulst.com