Eerste hulp bij een last minute (tuin)feestje

 

Ineens is er stress. Ja, dat is wat je krijgt als je een deadlinejunkie bent. Uiteindelijk komt het natuurlijk altijd goed, maar voor de zekerheid geef ik je hier toch wat tips voor hoe je het moet aanpakken.

 

Oh nee, het is maandag en zaterdag staan er dertig mensen in mijn tuin. Of eigenlijk: op een soort tropisch festivalterrein, want het idee is om mijn tuin om te toveren naar een flamingoparadijs. Inclusief palmbomen. Maar ik heb nog geen palmbomen. Of drank. Wel wat plastic flamingo’s van de Action maar daar ga ik de oorlog nog niet mee winnen.

 

Ineens is er stress. Ja, dat is wat je krijgt als je een deadlinejunkie bent. Uiteindelijk komt het natuurlijk altijd goed, de stress van de 10 voor 12 producties is gek genoeg ook wel weer iets waardoor m’n raketstand aan gaat. Ook een last-minute feest in gedachten? Dit is hoe je het aanpakt.

 

1. Vraag hulp en delegeer
Op dit punt zal de controlfreak in je moeten gaan inzien dat de tijd dringt. Er staat nog zoveel op de to-do list dat je onmogelijk alles zelf kan doen. De familie staat natuurlijk altijd klaar voor je, maar vriendinnen, collega’s buurmannen zijn welkom. Ronsel zoveel mogelijk partners-in-crime en verdeel taken. Met vijf mensen aan je zijde ben je vijf keer eerder klaar met alles.

 

2. Schrijf op wat er moet gebeuren
Een last-minute tuin party is geen hogere wiskunde, mits je het uitschrijft voor jezelf. Er is eigenlijk helemaal niet zo veel nodig. Als je het budget voor de drankjes hebt bepaald, weet je ook hoeveel je over hebt voor de rest van de organisatie: glazen, servies, decoraties, hapjes, verlichting en muziek. Heb je een box? Heb je nagedacht over het weer? Misschien een partytent? Hapjes afbakenen helpt ook. Denk in drie soorten hapjes en drie soorten drank bijvoorbeeld, zo voorkom je dat je alle kanten op schiet.

 

3. Maak jezelf niet te gek
Ook even een note to self: uiteindelijk komt het altijd goed. Een goed feest regeert zichzelf, maar misschien is het nog wel leuk om na te denken over wat simpele sfeermakers. Het organiseren van een originele activiteit kan je tuinfeest enorm opleuken, zonder dat het veel geld hoeft te kosten.

 

4. Plan goed
Deze week even geen Netflix, vrijmiborrels of etentjes at home. Ik bedoel: hallo, er moet een feest georganiseerd worden. In die laatste momenten kan het er chaotisch aan toe gaan, dus daarom is het slim om een nauwkeurige planning te hebben. Bepaal strenge deadlines en als iedereen zich aan de planning houdt, wordt je last-minute party een knaller. Wedden?

 

5. Oh, en misschien nog wel de belangrijkste tip…
Whatever. You. Do. Zorg. Dat. Je. Alvast. Ontbijt. Koopt. Voor. De. Volgende. Ochtend. Niets zo erg als wakker worden met spaghettibenen en geen lekker ontbijtje hebben.

 

P.S.: Oké, ik heb nog vijf dagen om veertig kokosnoten te regelen, een cocktailshaker, hulahoopmeisjes, helikopters, een optreden van Lil’ Kleine, orang oetangs, een limbodansstok en een bamboebar. Iemand tips? TOTAAL GEEN STRESS VERDER HOOR.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine