Een week­end naar 
het Land van
Melk en Ho­ning,
wie wil dat nou niet?

 

Dat land heet Lyts Kanaän, ligt in Friesland en je kunt er een overnachting winnen!

 

‘Lyts Kanaän’ in Mantgum, dat is waar we naartoe gaan deze week. ‘Lyts’ als in het Friese woord voor ‘klein’ en ‘Kanaän’ omdat dat vroeger de volkse benaming voor het dorp Mantgum was in de betekenis van ‘land van melk en honing’ – in Mantgum lieten rijke rentenierende boeren tussen 1860 en 1910 de meest prachtige huizen bouwen. Zo ook deze boerderij waarvan de oorspronkelijke stallen prachtig werden verbouwd om eindeloos vakantie in te vieren. 

 

 

Drie vakantieappartementen zijn er, geschikt voor respectievelijk twee en zes personen, ruim opgezet, voorzien van alle mogelijke faciliteiten (tot en met goed geoutilleerde keukens) en met veel privacy. Daarnaast kwamen er twee B&B-kamers, uiteraard met privébadkamers en alles erop en eraan. 

 

 

 

 

Mantgum ligt lekker landelijk in de driehoek Heerenveen, Sneek, Leeuwarden. Stads vertier is dus voorhanden voor wie dat wenst, terwijl het dorp wordt omgeven met landerijen, bossen en water waardoor ook natuurliefhebbers, rustzoekers en watersporters hier aan het goede adres zijn. 

 

 

Wat je kunt winnen? Een overnachting met ontbijt voor z’n tweeën. 

 

Veel plezier alvast! 

 

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij Lyts Kanaän in Mantgum, telefoon +31 58 7110321.

 

WINNEN?

 

Lijkt het je wat om hier een gratis nachtje te gaan genieten, met z’n tweetjes en inclusief ontbijt? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl.

 

 

De winnaar wordt over een week bekend gemaakt.

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans