Een van de leukste series uit de jaren negentig komt weer terug

Begin jaren negentig was het leven overzichtelijk. Er bestond nog geen e-mail, er was nog geen koopzondag en we keken massaal naar Oppassen!!!. De feelgoodserie van (toen nog) de VARA.

 

 

Je kent het vast nog wel; de linkse Opa Bol en de rechtse Opa Buys die met drie generaties in één huis woonden. De opa’s waren eigenlijk hartstikke modern, want zij zorgden voor hun kleinkinderen (Anna en Rik) terwijl hun eigen kinderen (Simone en Victor) carrière maakten. Hoewel de opa’s allebei op een andere politieke partij stemden, konden ze het prima met elkaar vinden. Daarover zei actrice Annette Barlo, die de rol van Anna speelde, van de week: ‘Er waren twee verschillende meningen, maar wel samen aan één tafel en die konden het samen ook goed vinden. Dus dat was de verbinding in het gezin.’.

 

We keken er massaal naar en met 321 afleveringen is het nog steeds de langstlopende Nederlandse serie en belandde de serie zelfs in het Guinness Book of Records.

 

Volgens Annette is het hoog tijd dat Oppassen!!! weer op de buis komt: ‘Ik ben aan het kijken of er een soort doorstart gemaakt kan worden van Oppassen!!!, omdat ik denk dat het publiek daar weer behoefte aan heeft, aan iets meer gezelligheid en iets meer lol. Het succes zat hem in de herkenbaarheid, de gezelligheid en de kleine probleempjes. Wat er ook gebeurde, aan het einde van de aflevering was alles weer goed en het was een serie waarvoor het hele gezin op zaterdagavond voor de televisie kroop.’. 

 

En HOE dat we weer toe zijn aan een beetje meer lol op de buis. Wanneer de nieuwe reeks op tv komt, is nog niet bekend, maar vanaf vandaag kun je opnieuw genieten van de eerdere afleveringen. Deze zijn vanaf vandaag weer te zien. Om 17.10 op NPO2.

 

 

Bron: Spijkers met koppen

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit