Een tweede kans voor kandidaten van De slimste mens

 

Het zal je toch gebeuren. Je bent een bekende Nederlander en mag meedoen aan De slimste mens. Maar dan gaat het mis en lig je er al na een aflevering uit.

 

 

 

De quiz der kennisquizzen, dat is De slimste mens toch echt. Maandenlang keek je mee en oefende je op de ‘open deur’ of de ‘3-6-9’. Je had als eerste alle vragen goed uit de ‘galerij’. En dan mag je eindelijk plaatsnemen in een van de drie stoelen en je gaat ervoor. Philip Freriks stelt je de ene vraag na de andere, maar verhip, je hebt een black-out van jewelste en weet geen zinnig antwoord te geven. Met de staart tussen de benen verlaat je de studio, een illusie armer.  

 

 

Een black-out kan natuurlijk iedereen overkomen, maar het is extra rottig als het voor het oog van een paar miljoen televisiekijkers gebeurt. Dat vraagt om revanche nietwaar?

 

 

En dat kan, want in september komt er een nieuwe all stars-versie van de quiz waarin niet drie maar vier vroegtijdige afvallers per aflevering een tweede kans krijgen om het tegen elkaar op te nemen om uiteindelijk toch een plekje in de finale te kunnen bemachtigen. De namen van de deelnemers worden pas later bekendgemaakt, maar reken maar dat het spannend wordt. Deze extra all stars-versie is vanaf maandag 11 september alleen via NPO Start te zien onder de vertrouwde leiding van presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem.

 

 

Binnenkort start er ook een nieuw ‘gewoon’ seizoen van de kennisquiz en kun je zien van wie aan het eind van de serie de naam aan de eregalerij wordt toegevoegd naast die van Rob Kemps, Astrid Kersseboom en Angela de Jong. Zet maandag 31 juli maar vast in je agenda want vanaf 20.25 uur is De slimste mens weer iedere werkdag te zien. Sin an! 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit