Een prachtig cadeau?

 

Geven of krijgen, de beste cadeaus zijn homemade. Toch raakte Monique de laatste tijd geen borduurnaald aan. Maar nu vónd ze toch inspiratie.

 

 

 

Een zelfgemaakt cadeau is toch echt het allerleukste om te krijgen (mits het mooi en/of lekker is). Zo kreeg ik eens een oude glazen voorraadpot (mooi!), gevuld met zelfgebakken koekjes (heerlijk!). Het gebruikte bakvormpje, in de vorm van een hart, kreeg ik erbij. Geknoopt aan een blauw met wit rolladetouw. Supercadeau! Vergeet ik nooit meer.
Van Franska (!) kreeg ik ooit dit ieniemienie spijkerjasje. Voor mijn pasgeboren zoon Ocky (hij is inmiddels 25), zijn naam héél netjes geborduurd met kettingsteekjes in Franska’s handschrift. Vergeet ik ook nooit meer.
Er mist een knoop, het ziet er wat verkreukeld en verwassen uit (ik moest er voor dit stukje even heel goed naar op zoek), maar wegdoen, dat nooit! (Ooit komt er, hoop ik, nog eens een nieuwe Ocky junior).
Een zelfgemaakt cadeau géven is minstens zo leuk. Ik heb heel wat witte en grijze Hema-rompertjes voorzien van een kleurig geborduurd randje, lange tijd een favoriet kraamcadeau. Dat kwam door mijn handwerkhart, geërfd van mijn moeder en oma, en verder ontwikkeld in de jaren dat ik (samen met Franska, lang geleden) bij Ariadne werkte. Voor wie het niet weet; Ariadne was jarenlang het ultieme handwerkblad. Niks tuttig, niks saai.
Eerlijk is eerlijk, ik heb de laatste jaren geen breipen of borduurnaald aangeraakt. Geen tijd (lees: geen prioriteit).
Ook al hoor ik al jaren dat breien, haken en borduren weer ‘helemaal hot & happening’ zijn; er is nog maar weinig nieuws te vinden in Nederland. Gelukkig ontdekte ik Purl Soho, een Amerikaanse website met oneindig veel mooie, simpele, stylish ontwerpen en patronen. Perfect voor inspiratie, handig voor uitleg van technieken met duidelijke tekeningen. Purl Soho heeft een winkel, maar daarvoor moet je naar New York. 
Meer gericht op interieur is Koel Magazine. Engelstalig, maar wel hier te koop.
Ik heb dus geen excuus meer; genoeg mooie voorbeelden om uit te kiezen. Nu nog een doel.

 

Ook zin om te gaan borduren, breien of haken? Kijk hier voor inspiratie

Uitleg over borduursteken nodig? Klik hier

Binnenkort naar New York? Dit is het adres van Purl Soho: 459 Broome Street, New York, NY 10013

Koel Magazine kopen? Kijk hier voor verkoopadressen

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.

beeld (behalve van spijkerjasje): Purl Soho