Eén op de zes stellen heeft een geheim voor zijn of haar partner

 

Eerlijk zeggen… Heb jij weleens iets belachelijk duurs gekocht waar je partner niets vanaf weet? Wel? Je bent niet de enige…

 

 

Laatst had ik het er met een vriendin over dat mijn meneer en ik maar één betaalrekening hebben waar we iedere maand allebei ons hele salaris op storten. Geschrokken keek ze me aan en vroeg: ‘Maar heb jij dan geen eigen geld?’ Nope, meneer en ik hebben alleen maar ons geld, van ons allebei dus. Gaat gelukkig al 25 jaar goed en we hebben er nog nooit gezeur om gehad.

 

Maar geldzaken blijken voor veel stellen toch een boel geheimen met zich mee te brengen. Want uit onderzoek blijkt dat een op de zes Nederlanders weleens wat voor zijn of haar geliefde verzwijgt waar het om de centen gaat. Die veel te dure tas, een hoge verkeersboete, of erger, een forse schuld door onbetaalde rekeningen. Blijkbaar vinden veel stellen het lastig om het over geld en hun persoonlijke financiën te hebben. Meer dan een derde van de ondervraagde koppels weet zelfs niet eens wat hun partner verdient.

 

Maar de overige 66 procent is kennelijk prima op de hoogte waarbij er gek genoeg meer vrouwen dan mannen precies weten wat hun partner iedere maand aan salaris krijgt. Terwijl dat salaris voor maar liefst een op de 11 een puntje van schaamte is omdat zij vinden dat ze te weinig verdienen. Hoogopgeleiden (zo’n tien procent) vinden dit vervelender dan middelbaar- (negen procent) en praktisch geschoolden (slechts zeven procent). Gelukkig verdenkt maar drie procent van alle Nederlanders hun partner ervan schulden te hebben waar zij niets van afweten. Dat zou pas echt een bom onder je relatie leggen. Dan valt die veel te dure tas best mee, nietwaar?

 

Bron:. Acties.nl

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit