Een jarige muis

 

Het is vandaag negentig jaar geleden dat deze wereldberoemde muis van Walt Disney het licht zag. Wist jij dat ie eigenlijk per ongeluk is ontstaan?

 

 

Walt Disney had namelijk eerst hele andere plannen en tekende het konijn Oswald. Ondanks het grote succes van het konijn verloor Disney na een zakelijke ruzie de auteursrechten op deze creatie en zo is Mickey geboren.

 

Ik heb zelf vaak geprobeerd om Mickey na te tekenen, maar dat is toch veel moeilijker dan ik dacht. Die iconische grote ronde oren lukken vaak nog wel, maar de rest van zijn lijfje is echt niet te doen. Mijn vader kan heel goed tekenen en maakt ‘m in een handomdraai. Daarmee maakte hij zich altijd heel populair op familiefeestjes als mijn neefjes en nichtjes zich een rotje zaten te vervelen. Want in no time had hij een heleboel Mickey Mouse kleurplaten gemaakt en waren ze weer een tijdje zoet.

 

De afgelopen 90 jaar is Mickey’s uiterlijk wel een beetje veranderd. Hij groeide uit van een baldadig schriel muisje naar een vriendelijke grote superster. Inmiddels is hij wereldwijd zo bekend dat ie populairder is dan de Kerstman! Met eigen films, attracties in Disneyland en onnoemlijk veel leuke spulletjes waar zijn beeltenis op staat. En echt niet alleen voor kinderen. Steeds meer volwassen merken gebruiken Mickey in hun collecties. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Ik vind die koelkast echt te gek. En jij? 

 

Deze supercoole Mickey koelkast van SMEG

Informatie via de showroom van SMEG in Amsterdam

 

DISNEY, SHIMMERING MICKEY PORTRAIT CLIP

Sterling Zilver, Kubisch Zirkonia

€ 79,00

 

DISNEY X VANS OLD SKOOL SCHOENEN

Stijl: VN0A38G1UNC

€ 90,00

KT STUDIO TINO MICKEY MOUSE LONGSLEEVE – OFF-WHITE

MKT Studio  (mk19w10111703a2 craie)

€ 49,95

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit