Het wordt een bijzondere verjaardag voor Queen Elisabeth

 

Ten minste, dat is de verwachting van veel Britten. Want misschien gaat er wel iets heel bijzonders gebeuren.

 

Sinds een half jaar kun je er alles over lezen: Meghan Markle is zwanger. Elke stap van de hertogin wordt zorgvuldig gevolgd en onder een vergrootglas gehouden. Of het nou zo is dat ze een nieuwe kleurrijke outfit heeft, thuis wil bevallen of geen foto’s van haar nieuwe kroost wil delen, het staat met grote koeienletters op de voorpagina’s van alle nieuwssites. En ook al kan niemand helemaal weten wanneer de grote dag daar zal zijn dat de Amerikaanse actrice gaat bevallen, veel Britten hebben al wel een idee van wat een ideaal scenario zou zijn.

 

Want laten we niet vergeten dat het dit paasweekend ook nog eens de 93e (!) verjaardag is van Queen Elisabeth. En nu wordt er al gespeculeerd dat Meghan misschien ook wel dit weekend zal gaan bevallen van de royal baby. En dat zou me toch eens wat zijn. Stel je voor dat het kindje op dezelfde dag wordt geboren als de Queen… Taart, slingers, beschuit met muisjes (doen ze dat ook in Engeland?), en dubbel feest. Lijkt wel alsof ze het gepland hebben. En ehh, als dat dan zo is, leggen ze het feest van de Queen dan stil zodat ze gezellig langs kan gaan bij de kersverse ouders?

 

Het is misschien wel te mooi om waar te zijn. En het maakt voor de rest ook he-le-maal niks uit. Zou een grappig toeval zijn. Verder hoop ik alleen maar dat het kind gezond is, en dat het ook goed gaat met Meghan. En dat is ook het enige wat belangrijk is.

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn