Een beetje verliefd op de Van Broekhuizentjes

 

Op Francis waren we al. Big time. Maar nu zijn daar ook broers Tim en Dick die hun kopjes om de hoek steken.

 

 

We zagen Tim eerst al toen Art Rooijakkers over de vloer kwam bij Francis en ze hem meenam naar de voortuin van haar ouders, maar echt verrassen deed hij toen hij iedereen wegblies bij I Can See Your Voice (kijk anders ook even naar die man die het duet Barcelona met Francis zong bij I Can See Your Voice, je huilt) en gisteren zaten ze met z’n drietjes bij Humberto. Ik neem je even mee in wat uitspraken van de familie, hopend dat je daarna samen met mij een fanclub wilt beginnen.

 

–      Francis over lesbisch zijn. ‘Ik dacht: waarom heb ik dat nou ook weer? Waarom kan het niet gewoon normaal? Maar vijftien jaar geleden heb ik alles van internet gehaald. Mijn huis, mijn auto en mijn vrouw,’ vertelt ze in het AD.

 

–      ‘Ik ben gewoon huis-tuin-en-keukenlesbisch, hoor. De saaiste letter van het gay-alfabet’, vertelt Francis in Zij aan Zij.

–      Moeder Van Broekhuizen over homoseksualiteit: ‘Wij zijn ermee begonnen.’

      Vader Van Broekhuizen: ‘Wij hebben het geëntameerd.’

 

–      Broer Tim: ‘Bij ons is iedereen ‘homosueel’, wij stoppen het in het eten.’

 

–      Francis over pesten: ‘Het was bij ons thuis altijd zo gezellig dat ik dan weer was vergeten wat er overdag was gebeurd en ik het mijn ouders ook eigenlijk nooit heb verteld.’ (Bij Rooijakkers over de vloer)

 

En daar gingen ze gister hoor, met z’n drietjes. Ze zaten naast Dirk Kuijt want ze zijn Feyenoord-fan (‘Maar we komen niet uit Rotterdam natuurlijk. Maar jíj ook niet, Dirk. Jij komt uit KATWIJK.’), dus Humberto liet ze even naast Dirk (ik moet nog steeds zo wennen aan zijn nieuwe uiterlijk) zitten, al waren ze daar verder totaal niet van onder de indruk.

 

Er werd gekletst, er werd gezongen (Francis: ‘Ik heb natuurlijk al dertig jaar zangles en Tim niet en die zingt gewoon fantastisch.’), er werd voor elkaar geantwoord om halverwege te stoppen en de ander het podium te gunnen.

 

Wat blijkt? Ze zijn fan van De Van Rossempjes, ook twee broers en een zus die het leven bezien en beschouwen. Ik voel een nieuwe generatie opstaan. Iemand nog op zoek naar een leuk tv-format? 

 

Beeld: RTL

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach