Een app om te reageren

 

 

Ken je dat? Dat je je pubers een bericht via WhatsApp stuurt en ze reageren gewoon niet. Gebeurt mij dagelijks. En dat vind ik dus behoorlijk irritant…

 

 

Nou ben ik niet zo’n moeder die haar kinderen om elke scheet een appje stuurt. Nou, oké dan, soms stuur ik ze van die lollige filmpjes met gekke teckels. Maar dat doe ik echt niet elke dag. WhatsApp vind ik juist zo handig omdat ik dan weet of ze thuis eten, thuis slapen of überhaupt nog thuis wonen. En zodat ik ook weet waar ze ’s nachts uithangen. Want in het weekend lig ik meestal al te snurken tegen de tijd dat ze weer binnen zijn.

 

Gelukkig zijn er meer ouders die er genoeg van hebben dat hun kroost niet reageert. Dat die kids hun berichten gewoonweg skippen. Vader Nick Herbert is zo slim geweest om een app genaamd ReplyASAP te ontwikkelen die ervoor zorgt dat het scherm van zijn puber vergrendeld blijft tot ie op zijn bericht reageert.

 

Als je de app gebruikt kun je je kind een berichtje sturen dat vervolgens als prioriteit, inclusief alarm, op het scherm van zijn telefoon verschijnt. De ontvanger kan dan kiezen om het berichtje te beantwoorden, te snoozen of te annuleren. Hij kan ook zijn locatie aan je terugsturen, zodat je weet waar hij is.

 

Je moet er wel voor zorgen dat de app op beide telefoons is geïnstalleerd. Hij is nu nog alleen voor Android telefoons beschikbaar, maar misschien is hij binnenkort ook te koop in de Apple Store.

 

Alleen moet je dan natuurlijk niet meer voor elk wissewasje appen, alleen nog voor de belangrijke zaken. Anders is het zielig voor de puber. 

 

Want dan raakt ie volledig afgesloten van zijn vriendengroep, omdat hij niet wil reageren op jouw vraag wanneer hij zijn kamer nou eens opruimt. En je weet het antwoord toch al…. ‘Boeien!’

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit