Dolly Partons geheime echtgenoot

Dolly Parton is al ruim 53 jaar getrouwd met een geweldige man. Maar hij is al veertig jaar niet meer met haar samen gezien. Eigenlijk weet bijna niemand wie hij is.

 

 

Dolly vormt met haar man Carl zo’n beetje het beste koppel van Hollywood. Al ruim 53 jaar zijn ze bij elkaar en nog steeds dolverliefd.

 
Het echtpaar heeft geen kinderen maar samen hebben ze wel vijf van de jongere broers en zussen van Dolly opgevoed. Dat heeft de carrière van Dolly gelukkig nooit in de weg gestaan. Ze trad veel op in tv-specials en talkshows en speelde naast Jane Fonda de rol van haar leven in de film Nine to five, waar ze ook de titelsong voor schreef. Daar sleepte ze zelfs een Oscarnominatie voor in de wacht. De carrière van Dolly bleef dus niet onopgemerkt.

 
Maar waar Dolly dolgraag in de spotlights staat, weet Carl die tot op de dag van vandaag te mijden, zeker nu hij de ziekte van Alzheimer blijkt te hebben en nog liever dan voorheen gewoon thuisblijft. De fans van Dolly waren dan ook behoorlijk boos toen paparazzi Carl kortgeleden fotografeerden, en ze vinden – terecht, naar mijn idee – dat ze hem met rust moeten laten.

 
Over haar huwelijk zei Dolly ooit: ‘Als ik het allemaal opnieuw moest doen, dan zou ik het weer helemaal doen. Ik sleep hem ook de komende vijftig jaar al schoppend en schreeuwend weer met me mee. Wens ons dus veel geluk!’ De afgelopen veertig jaar is Carl niet een keer met zijn vrouw op een rode loper verschenen en hij komt ook nooit naar een van haar vele optredens kijken.

 
Misschien is dat wel het geheim van hun huwelijk: lekker allebei je eigen ding doen. De een verkoopt miljoenen albums, de ander scharrelt dik tevreden in en om het huis. Zo heb je elkaar ’s avonds in ieder geval wat te vertellen.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit