#doeslief, wees bodypositief

 

Misschien heb je haar gisteren of vandaag al voorbij zien komen: Linda de Mol in bikini op de cover van haar eigen magazine. Wat is daar zo bijzonder aan?

 

 

Nou, dat zal ik je vertellen. Een vrouw van 56 in een bikini op de foto zie je al niet zo vaak, laat staan op de cover van een tijdschrift. Want wat blijkt: vrouwen gaan sowieso niet graag in badkleding op de foto. En delen dat al helemaal niet online. Dus dat Linda het aandurft om voor het oog der natie in badkostuum op de foto te gaan vind ik behoorlijk stoer.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda) op

 

Want ik hoor ze al lispelen, die vrouwen die vinden dat er een randje te veel van dit of een rolletje te veel van dat te zien is. Het zal wel gephotoshopt zijn, hoor ik je denken. En dat is nou precies waar het hier om gaat.

 

Wij vrouwen zijn helemaal niet zo lief voor elkaar. En nu kan ik wel zeggen dat ik daar zelf helemaal geen last van heb, maar dat is natuurlijk ook niet zo. Ik ben groot, 1 meter 81, en ben meestal overal waar ik kom de langste. Blijkbaar zoek ik mijn vriendinnen er ook op uit, want de meeste zijn minimaal 1m75. Alsof ik me dan minder kolossaal voel. Jarenlang volgde ik het ene dieet na het andere. Ik was een wandelende calorieëntabel en zat soms weken op astronautenvoer omdat ook ik in maatje 38 wilde passen.

 

Op een gegeven moment was het zover, maatje 38 was gelukt. En ik zal je vertellen, dat heeft drie weken geduurd. Want eigenlijk voelde ik me doodongelukkig. Ik, verzot op lekker eten, was alleen maar bezig met calorieën tellen. En gek genoeg vroegen mensen ook of het wel goed met me ging. Blijkbaar zag ik er gek uit in mijn “kindermaatje”, het past me niet.

 

Gelukkig heb ik me daarna nooit meer zo druk gemaakt om mijn gewicht. En heb ook geen last van het gewicht van een andere vrouw. Ik vind het gewoon niet interessant. Dus als iemand zich goed voelt bij een voller maatje dan denk ik alleen maar: Good for you!

 

Of ik in bikini op Franska.nl kom te staan? Nah… ik denk het niet. Maar die actie van Linda zal een hoop in beweging zetten. Want goed voorbeeld doet goed volgen. Al is het maar zodat wij vrouwen elkaar letterlijk en figuurlijk niet meer de maat nemen.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit