Dit wil je lezen tijdens je vakantie

 

Weet je wat mijn ultieme vakantiegevoel is?  Dat ik alleen maar mijn boek van mijn ene naar mijn andere hand hoef te verplaatsen en verder niks…

 

 

Ik verheug me nu al op het moment dat ik in september op een strandbed lig en dat aan het doen ben. Met één van deze boeken. Een beetje van mezelf en heel veel van Marion Pauw, bij wie ik flink wat tips wist te ontfutselen. En als het goed genoeg is voor Marion, dan is het goed genoeg voor ons. Van weglezers tot leerzame boeken.

 

1. Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens
Hier zette Marion zelfs uitroeptekens achter. Dat wil wat zeggen. Het boek lag samen met deze 9 boeken op mijn quarantainestapel, maar toen de quarantaine over was lag-ie er nog steeds. Ik ben als de bliksem begonnen met lezen en het zou zomaar kunnen dat ik mijn lunch doorbreng met het moerasmeisje, omdat ik het boek niet weg kan leggen.

 

2. Liefde, als dat het is – Marijke Schermer
Een boek waarin je alle versies van liefde leest, van lust tot het oneindige soort. Sev en David belanden samen in bed, maar daar blijft het bij, spreken ze af. Een verhaal over hoe liefde is en hoe liefde moet zijn.

 

3. Verzwegen – Karin Slaughter
Een vakantie zonder Karin Slaughter is voor mij geen vakantie. Ik smul, vooral van de verhalen rondom Will Trent en ook deze zomer levert ze weer een exemplaar. Om de moord op een jonge vrouw op te lossen, moet Will Trent dit keer in een oude zaak duiken, waar hij natuurlijk zijn vriendin Sara Linton bij nodig heeft. Een Karin Slaughter, zoals een Karin Slaughter hoort te zijn.

 

4. Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat – Reni Eddo-Lodge
Op dit moment misschien wel het populairste boek voor witte mensen om te leren en te lezen over institutioneel racisme. Auteur Reni Eddo-Lodge laat zien hoe diepgeworteld racisme in de maatschappij en in onze geschiedenis zit. Als je íets gaat lezen deze vakantie, laat het dan dit boek zijn. #geteducated.

 

5. Het eerlijkheidsexperiment – Clare Pooley
Weduwnaar Julian Jessop, die een groen schriftje op tafel achterlaat met daarin de vraag: “Vraag jij je ook wel eens af wat er zou gebeuren als je aan een wildvreemde de waarheid over jezelf vertelt?” Monica en nog vijf mensen die besluiten alles op te schrijven. Ik denk zomaar dat dit boek mijn koffer niet eens haalt, maar al voor de vakantie uit is.

 

6. Tropenbruid – Susan Smit
Terug naar 1907, waar Susan Smit ons kennis laat maken met weesmeisje Anna, die grootser wil leven dan ze nu doet. Ze verhuist naar Nederlands-Indië om te trouwen met een ambtenaar. Daar belandt Anna in haar eigen liefdesverhaal.

 

7. Bonuskind – Saskia Noort
De nieuwe van Saskia Noort is uit, bij ons op de redactie is dat altijd een momentje. Meestal geldt dat wie als eerste op reis of met vakantie gaat, de primeur heeft. Dit keer draait het verhaal om de 15-jarige Lies. Haar moeder verdwijnt plotseling. En ook al zeggen en denken haar vader en zijn nieuwe vriendin dat het iets mentaals is, dat gelooft ze niet. We hopen op net zo’n lekkere pageturner als altijd.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans