Doe je mee met deze gezellige kerstpost?

 

In deze digitale tijd vind ik het nog steeds hartstikke leuk als ik de brievenbus hoor klepperen.

 

 

Echte ouderwetse post. Ik ben er dol op. Wat minder op de blauwe enveloppen, maar een gezellig kaartje vind ik niet te versmaden. Want dat betekent dat er iemand aan me heeft gedacht. En hoe leuk is dat? Dat je weet dat iemand de moeite wil doen om een kaartje te kopen of te maken, er iets gezelligs op wil schrijven en ‘t dan ook nog speciaal voor mij op de bus wil doen.

 
Nou, ik kan je vertellen dat iedereen dat heel erg fijn vindt. Ook al die eenzame ouderen die het door die rottige corona extra moeilijk hebben. Ze zien praktisch niemand vanwege het gevaar op besmetting en alle activiteiten buiten de deur zijn stopgezet waardoor eenzaamheid op de loer ligt.

 
Om er nu voor te zorgen dat er ook voor hen gezellige kerstpost op de mat valt wil ik je namens Het Nationaal Ouderenfonds iets vragen.

 
Stel dat je nou toch al je kerstkaarten zit te schrijven, maak er dan ook eentje extra (of een heleboel, mag ook!) voor een oudere die wel een lichtpuntje kan gebruiken in deze donkere tijd. Het is echt easypeasy en zo gepiept.

 
Als je het leuk vindt om een kaartje terug te krijgen kun je ook je eigen adres in de kaart schrijven. Dat is misschien wel het begin van een bijzondere vriendschap.

 
Stop de kaart(en) in een enveloppe of doos die je voldoende frankeert en stuur ‘m vóór 15 december naar Het Nationaal Ouderenfonds:

 
Het Nationaal Ouderenfonds
Postbus 115
3800 AC Amersfoort

 
Zij zorgen er dan samen met PostNL voor dat je kaartje(s) op tijd bezorgd worden bij ouderen in heel Nederland.

 
Het kan zelfs nog veel simpeler… Kijk gewoon eens om je heen! Misschien woont er wel iemand bij je in de buurt die een mooi kaartje verdient. Of geef er een paar af in een woonzorgcentrum bij jou in de wijk. En dat kan natuurlijk gewoon tot kerst.
 

Ik zeg: doen. Heel kleine moeite, megagroot plezier!

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit